Zo zorgt u voor een goede werk-privé balans voor uw personeel

Het is voor uw personeel belangrijk om een omgeving te creëren waarin zij iedere dag met maximale productiviteit kunnen werken. Als werkgever of manager bent u er op deze manier iedere dag zeker van dat uw personeel ook echt dagelijks tot het gaatje gaat om het werk te verrichten.

Een goede werk-privé balans is wat goede medewerkers onderscheidt van de minder goed presterende werknemers. Het is als werkgever ontzettend rendabel om te zorgen dat u de juiste verhoudingen voor uw personeel kunt samenstellen. Dit zorgt net even voor dat kleine duwtje in de rug om te zorgen dat u het personeel zo goed mogelijk kunt motiveren.

Hoe ziet een goede werk-privé balans eruit?

Het begint binnen de werk-privé balans uiteraard bij het werk. Het is aan u om te zorgen dat de medewerker in een omgeving terecht komt waar hij of zij het maximale uit zichzelf kan halen. Dit betekent dat het werk dat zij moeten uitvoeren ook goed bij hun eigen persoonlijkheid en kunde moet passen. Een creatief persoon moet bijvoorbeeld veel meer vrijheid krijgen dan een technisch persoon.

Door het werk als basis te nemen, wordt het eenvoudiger om de werk-privé balans zorgvuldig op te stellen. Iedere week moet er een bepaald aantal uren gemaakt worden, over het algemeen ligt dit tussen de 36 en 40. Dit houdt in dat medewerkers een groot deel van de dag op het werk zijn, en daarom moet het werk dus ook echt als basis genomen worden. Tenslotte besteden we onze meest productieve uren toch echt op kantoor.

Op het werk is het bovendien noodzakelijk om een omgeving te creëren waarin iedere medewerker het iedere dag naar zijn of haar zin heeft. Het is zonde om een omgeving te creëren waarin medewerkers zichzelf helemaal niet kunnen ontplooien. Dit zorgt voor een lagere productiviteit en kost hierom uiteindelijk ontzettend veel geld. Kies er bijvoorbeeld voor om een ergonomische omgeving voor medewerkers te creëren, waarin ergonomisch kantoormeubilair wordt ingezet om te zorgen dat iedere medewerker de juiste houding achter het bureau kan aannemen.

Een opsomming:

 • Hoe ziet een goede werk-privé balans eruit?

 • En dan door naar privé

En dan door naar privé

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het lijkt wellicht alsof u als werkgever weinig invloed heeft op het privéleven van het personeel. Toch is niets minder waar, juist doordat een werknemer bij uw bedrijf werkt wordt hun privéleven ontzettend beïnvloed. Denk hierbij aan de activiteiten die zij buiten het werk kunnen ondernemen gekoppeld aan het maandsalaris dat zij ontvangen. Of de vakanties die zij houden, die ook weer afhankelijk zijn van het budget dat zij hiervoor opstellen.

Door op het werk alles tot in de puntjes te regelen, helpt u uw medewerkers om ook in het privéleven te zorgen dat alles goed is geregeld. Dit houdt bijvoorbeeld in dat medewerkers gezonder eten op het moment dat u ook gezonde lunches op kantoor verzorgt. Of medewerkers die vaker een dagje uit gaan omdat u een goede teambuildingdag voor het hele team heeft georganiseerd.

U kunt hierdoor flinke invloed hebben op het privéleven, en daarmee ook de werk-privé balans die uw medewerkers hierbij aanhouden. Als u zorgt dat het op kantoor helemaal naar wens is voor iedere medewerker, dan kunt u ervoor zorgen dat zij ook in de privésituatie altijd het maximale uit zichzelf zullen halen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot 120 x 80 Antraciet Wit

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad wit poten antaciet
 • Model 4-poot

255 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zadelkruk Matera Small KV • Zitting zwart splitleer
 • 3 jaar garantie
 • hoogteverstelling 46-58 cm

155 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 140×80 Aluminium Natuur eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad Natuur eiken
 • Kleur poten aluminium

594 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Wit Wit

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten wit

589 excl. btw

beschikbaar voor levering