Uw medewerkers laten flexwerken?

Zo zorgt u dat uw medewerkers gaan flexwerken

Betaal de hele dag voor uw medewerker

Flexwerken kost geld. Uw medewerker is de gehele dag in een kantooromgeving. Hier bestellen zij bijvoorbeeld koffie, een kleine lunch en af en toe een glas water. De kosten voor een dag flexwerken – exclusief kosten voor de werkplek zelf – kunnen daarom oplopen tot 20 tot 30 euro.

Het is prettig als u deze kosten voor uw medewerker dekt. Wanneer deze kosten direct uit hun portemonnee moeten komen, zal flexwerken een stuk minder aantrekkelijk worden.

Deze kosten lijken wellicht hoog, maar de boost in productiviteit is het al snel waard. Uw medewerker zal op de dag zelf vaak al veel meer werk gedaan krijgen, simpelweg omdat de omgeving hier voldoende inspiratie voor biedt.

Zie flexwerken daarom altijd als een investering, en niet als een kostenpost. De boost in productiviteit is kostentechnisch gezien al snel een stuk interessanter dan wanneer u uw medewerker altijd bij u op kantoor laat werken.

Geef vrije keuze wat betreft locatie

Er zijn duizenden locaties in Nederland waar uw medewerkers kunnen flexwerken. Geef hen daarom ook altijd de vrije keuze, omdat zij dan op een locatie terechtkomen die hen echt maximaal aanspreekt. De ene medewerker werkt graag vanuit een koffietent, omdat de sfeer daar altijd erg rustgevend is. Een andere medewerker werkt wellicht liever in een flexplek in de natuur, zoals een bos. Iedere medewerker heeft andere wensen wat betreft flexwerken.

Probeer uw medewerkers wel te helpen een goede keuze te maken, maar forceer geen specifieke locatie.

Een uitzondering op deze tips is het afsluiten van een contract bij een flexplekbedrijf. Sommige flexwerkpanden vallen onder één organisatie die door het gehele land actief is. U kunt hier een contract voor uw eigen onderneming afsluiten, zodat uw personeel hier op ieder moment kan werken. Dit is prijstechnisch vaak bijzonder interessant, vooral wanneer u meerdere medewerkers heeft die graag willen flexwerken.

Een opsomming

 • Betaal de hele dag voor uw medewerker

 • Geef vrije keuze wat betreft locatie

 • Maak het een keuze, geen verplichting

Maak het een keuze, geen verplichting

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Personeel dat wil flexwerken zal dit zelf vaak gewoon open aangeven. Het is daarom niet nodig om uw medewerkers te verplichten iedere week minimaal één dag te flexwerken. De voordelen van flexwerken zijn direct op te merken, ook bij uw personeel. Laat het hen daarom een keer proberen en vraag wat zij hier tot nu toe van vonden.

Uw medewerkers zullen hoogstwaarschijnlijk ook aangeven wat zij merkten wat betreft productiviteit. De kans is groot dat zij hier zeer positief tegenover staan, maar het kan ook altijd gebeuren dat zij opmerkten dat zij teveel werden afgeleid – dit kan bijvoorbeeld voorkomen in een zeer drukke koffietent.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 200×80 Aluminium WIt

 • Afmeting 200 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten aluminium

655 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Zwart Robson eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur poten zwart

589 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 140 x 80 cm Wit Logan eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad Logan – poten wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

317 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 160 x 80 Antraciet Wit

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad wit poten antaciet
 • Model 4-poot

268 excl. btw

beschikbaar voor levering