Een productieve werkdag probeer dit

Zo wordt iedere werkdag een productieve dag

1. Zorg voor de juiste focus

De concentratie kan gedurende de dag flink inzakken. Naarmate de dag vordert blijft er minder mentale energie over en is het moeilijk om in dezelfde tijd dezelfde hoeveelheid werk af te ronden.

Iedereen is bekend met de dip die aan het eind van de dag verschijnt. Deze dip is gelukkig erg eenvoudig te voorkomen. Een wandeling tussen de middag helpt al om meer mentale energie te krijgen, maar ook een kop groene thee draagt bij aan een sterke focus.

Sluit daarbij ook alle afleidingen af zodat u lang op hetzelfde kunt focussen. Afleidingen komen in allerlei vormen, zoals collega’s, muziek en zelfs de kantoormeubelen die u gebruikt. Optimaliseer ieder onderdeel om de productiviteit aanzienlijk te verbeteren.

2. U bent productiever met een goede planning

Een planning helpt om op ieder moment van de dag te weten wat de volgende stap is. Het aanmaken van een planning kan redelijk wat tijd kosten, maar de voordelen van de planning staan hier zeer positief tegenover.

In een planning schetst u exact op welk moment u bepaalde werkzaamheden gaat uitvoeren. Zo kunt u in de ochtend vooral de focus op telefoongesprekken leggen en taken met een mindere zware mentale last voor het eind van de dag middag plannen. U kunt hier lezen hoe u uw eigen planning kunt aanmaken.

U zult het verschil al spoedig bemerken. Mensen die met een planning werken zijn vooral productiever door de voorbereidingen die zij voor ieder onderdeel treffen. Zo worden de taken minder tijdsintensief en kunnen de projecten met een hogere snelheid worden afgerond.

Een opsomming

  • 1. Zorg voor de juiste focus

  • 2. U bent productiever met een goede planning

  • 3. Besteed werk uit

3. Besteed werk uit

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Er zijn in Nederland nog weinig mensen die gebruik maken van zogeheten Virtuele Assistenten. Dit zijn personen die op ieder moment van de dag klaar staan om te helpen bij allerlei taken die u gedurende de dag moet uitvoeren.

De meeste Virtuele Assistenten hebben een lager uurloon dan uzelf. Door het werk aan deze assistenten uit te besteden, kunt u veel tijd besparen en ondertussen toch uw inkomsten veiligstellen.

Er zijn binnen bedrijven vaak richtlijnen met betrekking tot deze assistenten. Zo mogen er bijvoorbeeld geen bedrijfsgegevens uitgewisseld worden. Overleg daarom altijd eerst met uw directeur of het inzetten van een Virtuele Assistent een optie is om meer tijd te besparen.

Virtuele Assistenten zijn zowel in Nederland als in het buitenland beschikbaar. De meeste Nederlandse assistenten hebben een hoog uurloon, terwijl Engelssprekende assistenten over het algemeen slechts 50% van dit uurloon rekenen. Het loont dus om goed rond te kijken en naar de juiste assistent te zoeken.