Zo verbetert u de efficiëntie van uw hardwerkende personeel

Uw medewerkers werken op dit moment al hard om te zorgen dat uw onderneming iedere dag een stuk harder kan groeien. Toch is het prettig om net nog even dat extra werk uit de medewerkers te halen, terwijl u geen extra druk op het personeel legt. De efficiëntie van hardwerkende medewerkers heeft een ontzettend grote invloed op de groei van uw bedrijf, dus het is van groot belang dat u zorgt dat alles hier tot in de puntjes is geregeld.

En dat begint allemaal bij het onderzoeken wat uw personeel nu zo productief maakt. Het kan zijn dat u iedere dag begint met een ontzettend motiverende sessie waarin iedere medewerker dusdanig geïnspireerd raakt dat zij ook echt met maximale effectiviteit aan de slag gaan. Of dat u de juiste voeding aan uw medewerkers biedt, of voldoende vakantiedagen, voldoende rust en het juiste salaris.

Al deze onderdelen hebben wel invloed op de productiviteit en het geluk van uw medewerkers, maar het zijn niet de mentale stimulansen die nodig zijn om ook echt iedere dag met maximale motivatie naar het werk te komen. Daar zijn weer andere motivaties voor nodig, welke goed moeten passen bij de medewerker waarbij u een hogere efficiëntie wilt bewerkstelligen.

Hoe werkt efficiëntie?

Als we kijken naar een groot aantal onderzoeken dat de afgelopen jaren is gepubliceerd dan valt er al snel iets op: efficiëntie kan ook echt gemeten worden en zelfs worden verbeterd. Dit is op zichzelf vrij logisch: het is inderdaad zo dat er intrinsieke motivaties zijn die ertoe leiden dat mensen aanzienlijk efficiënter zijn dan zij bijvoorbeeld zelf gewend zijn. Dit heeft te maken met de normen en waarden die het bedrijf wil uitstralen, waarmee zij willen zorgen dat zij ook echt iedere dag het beste uit zichzelf halen en voor de klant doen.

Het verhogen van de efficiëntie begint dan ook bij het overbrengen van deze intrinsieke waardes. Het is belangrijk dat iedereen binnen uw bedrijf op dezelfde lijn zit als het aankomt op de kernpunten die u met uw bedrijf wilt bereiken. Bent u bijvoorbeeld een duurzaam bedrijf? Dan is het belangrijk dat u personeel aanneemt dat duurzaamheid serieus neemt en ook in de privésituatie veel doet om te zorgen dat zij zo duurzaam mogelijk leven.

Juist door deze onderdelen zo dicht mogelijk bij huis te houden, zorgt u dat u een team van medewerkers samenstelt dat ook echt hart voor de zaak heeft. Het overbrengen van intrinsieke waardes is in iedere situatie weer anders, en zo lang u het personeel goed kunt overtuigen om met dezelfde normen en waarden mee te gaan die u als bedrijf wilt uitstralen, kunt u zorgen dat u ook echt het maximale uit uw personeel haalt.

Een opsomming:

 • Hoe werkt efficiëntie?

 • Moet het nog efficiënter?

Moet het nog efficiënter?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Een aantal bedrijven vraagt zich af of het inderdaad loont om naar een hogere efficiëntie te werken. Het kan er bijvoorbeeld toe leiden dat men de werkdruk te hoog vindt en hierdoor mentale klachten zoals stress ervaart. Het is aan de onderneming zelf om te zorgen dat er geen limieten worden overschreden bij een medewerker. Zo moet er onder andere worden gekeken naar de juiste manier om de hoeveelheid werk te verdelen en moeten personeelsleden die hard werken bijvoorbeeld voorrang krijgen bij het uitkiezen van vakantiedagen.

Door het personeel beter te belonen bij maximale efficiëntie, zorgt u dat zij zich steeds beter inzetten. Daarbij is het een signaal naar andere medewerkers dat zij ook van deze voordelen gebruik mogen maken wanneer zij met maximale efficiëntie aan het werk gaan.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaustoel Se7en LX282


 • De meest complete netwave bureaustoel
 • 7 jaar garantie
 • Arbo norm : NPR 1813

486 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 180 x 80 cm Aluminium Logan eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad Logan eiken onderstel Aluminium
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

415 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Vigo

 • Degelijke Bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

312 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Venlo

 • Design bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

559 excl. btw

beschikbaar voor levering