Een gedeelde werkplek inrichten?

Zo richt u een gedeelde werkplek in

Is een gedeelde werkplek mogelijk

Een gedeelde werkplek biedt voldoende ruimte voor twee of meerdere werknemers om te werken. Dankzij een gedeelde werkplek kunt u zeer eenvoudig ruimte besparen. Daarbij is het ook een stuk goedkoper om een gedeelde werkplek samen te stellen tegenover twee of meerdere aparte werkplekken.

Wij helpen u graag bij het goed inrichten van uw kantoor. In dit artikel beschrijven wij hierom enkele punten die helpen om een dergelijke werkplek in te richten. Hiermee kunt u het maximale uit de werkplek halen en zorgen dat u kosten bespaart, medewerkers sterker met elkaar verbindt en ook voor een betere gezondheid en focus zorgt.

Wat is een gedeelde werkplek?

De meeste werkplekken zijn ingericht voor één persoon. Of het nu een eigen unit is of gewoon een deel op de werkvloer; het neemt veel ruimte in. En daar kunt u als werkgever gemakkelijk iets aan doen door met gedeelde werkplekken te werken. Op de gedeelde werkplekken worden bureau’s/tafels door één of meerdere personen gebruikt. En dat scheelt veel ruimte.

Zo kunt u bijvoorbeeld een grote tafel aanschaffen waar maar liefst 8 mensen aan kunnen werken. En dat niet alleen; er kunnen op andere momenten ook inspirerende vergaderingen gehouden worden. Een dergelijke werkplek draagt actief bij aan een goede sfeer binnen de organisatie en helpt het personeel om sneller met elkaar te schakelen.

Binnen een gedeelde werkplek komen vanzelfsprekend allerlei factoren kijken. Denk hierbij aan de benodigdheden om te zorgen dat iedere werknemer goed aan het bureau of aan de tafel zit, de juiste aankopen met betrekking tot ergonomisch kantoormeubilair en de hoeveelheid ruimte die iedere werknemer heeft. Het is hierom raadzaam om in gesprek te gaan met een ergonomisch adviseur.

Heeft u op dit moment behoefte aan goed ergonomisch advies? Wij helpen u graag bij het maken van een juiste keuze voor uw gedeelde werkplek. Neem direct contact met ons op >>

Een opsomming

 • Is een gedeelde werkplek mogelijk

 • Wat is een gedeelde werkplek?

 • Hoe groot moet een gedeelde werkplek zijn?

Hoe groot moet een gedeelde werkplek zijn?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

U heeft helemaal zelf in de hand hoe groot een gedeelde werkplek moet zijn. Het is vooraf niet eenvoudig om te weten welke afmetingen u hierbij moet aanhouden. Wij raden hierom aan om eerst binnen het personeel te kijken hoeveel werknemers u aan een dergelijke werkplek kunt plaatsen. Als u op dit moment te weinig ruimte heeft dan is het handig om te kijken op welke fronten u ruimte kunt besparen.

De afmetingen van een gedeelde werkplek zullen altijd afhankelijk zijn van het aantal werknemers dat dagelijks bij u op kantoor zit. Als u op dit moment gebruik maakt van flexwerkers binnen uw organisatie dan is het mogelijk om hen bij de gedeeltelijke werkplek te betrekken. Het komt regelmatig voor dat bedrijven een eigen ruimte creëren voor flexwerkers, waarbij er gebruik wordt gemaakt van één of meerdere gedeeltelijke werkplekken.

Ga hiervoor daarom altijd in gesprek met uw medewerkers. Vraag waar de behoeftes en wensen liggen als het aankomt op een gedeelde werkplek. Het personeel is uiteindelijk de gebruiker van de werkplek; het is logisch om hen in te zetten om te kijken welke verbeteringen binnen de werkplekken kan worden aangebracht om hen te helpen hier het maximale uit te halen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot 80 x 80 Wit Robson eiken

 • Afmeting 80 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten wit
 • Handig als aanbouwtafel

232 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 160 x 80 cm Wit Wit

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad wit onderstel wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

409 excl. btw

beschikbaar voor levering

Werkblad 140 x 80 cm Robson eiken T-537

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur T-537

101 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Hilversum

 • Luxe NPR bureaustoel
 • 7 jaar garantie
 • Se7en Pro Collection

486 excl. btw

beschikbaar voor levering