Werkplek inrichten met ergonomie

Zo richt u een enkele werkplek in met ergonomie

Ergonomische werkplek zelf doen of laten adviseren

Een werkplek moet vanuit de Arbo-wet aan allerlei eisen voldoen. Als werkgever wilt u uiteraard het beste voor uw werknemers en collega’s. Een werkplek inrichten is een redelijke taak, want er komen verschillende aspecten bij kijken. Zo is het onder andere belangrijk dat u let op de mate van ergonomie; de manier waarop men achter een bureau zit.

Bij het inrichten van een werkplek wordt altijd vanuit de gebruiker gekeken; dit is tenslotte de persoon die langdurig achter het bureau moet plaatsnemen en maximaal effectief moet kunnen werken. Wij helpen u graag bij het samenstellen van een ideale werkplek, en raden u hierbij altijd aan om rekening te houden met de factor ergonomie.

Wilt u op basis van dit artikel op maat advies voor het inrichten van een ergonomische werkplek? Dan voorzien wij u graag van vrijblijvend advies. Neem direct contact met ons op.

De basis van een ergonomische werkplek

Iedere werkplek bestaat standaard uit drie basisonderdelen:

Een ergonomisch bureau

Bij een ergonomisch bureau wordt gekeken naar de juiste hoogte en breedte, welke zo goed mogelijk moeten aansluiten bij de gebruiker. Hoe beter het bureau is afgesteld, hoe groter de kans dat iemand met maximale productiviteit aan het werk kan gaan. Zo krijgt men minder vaak last van rug- en nekklachten, welke vallen onder de meestvoorkomende lichamelijke klachten op kantoor.

Bekijk hier alle ergonomische bureau’s >>

Een ergonomische bureaustoel

De meeste bureaustoelen komen in grote massa’s van de fabriek. Bij de ergonomische bureaustoel wordt echter verder gekeken dan de ‘one size fits all’-denkwijze. Niet iedere bureaustoel is geschikt, er moet over het algemeen een op maat gemaakte bureaustoel komen. De ergonomische bureaustoel helpt blessures te voorkomen en zorgt voor een betere productiviteit.

Bekijk hier alle ergonomische bureaustoelen >>

Een goed afgestelde monitor

Dit is een element van de werkplek dat nog vaak wordt vergeten. Toch is dit grotendeels bepalend voor de mate van ergonomie op de werkplek. Als de monitor goed is afgesteld dan wordt voorkomen dat er nekklachten opkomen. Investeer daarom in goede monitorarmen, want deze helpen blessures tijdens een kantoorbaan te voorkomen.

Bekijk hier alle monitorarmen >>

Als u de basis eenmaal goed heeft staan dan kunt u hier bovenop nog allerlei extra’s toevoegen. Steeds meer kantoormeubelen en -accessoires zijn in ergonomische vorm beschikbaar. Zo wordt het nog gemakkelijker om de ideale werkplek voor uw werknemers op te zetten.

Een opsomming

 • Ergonomische werkplek zelf doen of laten adviseren

 • De basis van een ergonomische werkplek

 • Waarom kiest u voor ergonomie?

Waarom kiest u voor ergonomie?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het komt helaas steeds vaker voor dat werknemers en collega’s met vervelende pijn te maken krijgen. Deze pijn speelt niet alleen op het werk, het kan ook thuis tot veel overlast zoren. Dit resulteert in de meeste gevallen in een vervelende stress die alleen maar afleidt. Het loont daarom om te investeren in ergonomie, want u, uw werknemers en uw bedrijf worden er beter van.

Hoe beter u een werkplek inricht, hoe gezonder de gebruiker. Let daarom goed op ergonomie, want het zal altijd onmisbaar blijven.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Werkstoel Se7en 9631

 • Werkstoel draaistoel
 • 7 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

344 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaublad 160 x 80 cm wit U11026VV

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur U11026VV

130 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 140 x 80 cm Grijs Wit

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad wit – poten grijs
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

317 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Zwart Havanna

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur poten zwart

589 excl. btw

beschikbaar voor levering