Kantoor werkplek minder stressvol maken

Zo maakt u uw werkplek minder stressvol

Dit veroorzaakt stress op uw werkplek

Heeft u nog steeds een zeer vol bureau waar overal spullen liggen? Dan is het tijd om over te stappen naar een schoon bureau waar u optimaal kunt werken. Uit onderzoek blijkt dat een rommelig bureau een grote invloed heeft op de productiviteit. Dat niet alleen, een rommelig bureau zorgt ook voor chaos in uw hoofd, en dat leidt weer tot stress.

Staat uw telefoon de hele dag aan en krijgt u notificaties van iedere e-mail? Dan is het slim om dit uit te zetten. De telefoon zal er alleen maar voor zorgen dat u meer stress ervaart. U wilt snel op mailtjes reageren, en van hieruit gaat u gehaast werken. Dit heeft geen goede invloed op uw productiviteit en zorgt alleen maar voor extra stress.

Werkt u op dit moment met normale kantoormeubelen? Dan heeft dit ook een grote invloed op uw productiviteit en de mate van stress die u gedurende een werkdag ervaart. Een ergonomische werkplek zorgt voor veel minder stress, zo blijkt uit meerdere onderzoeken. Doordat u altijd in de juiste zithouding zit, kunt u beter werken, is uw productiever hoger en ervaart u veel minder stress.

Staan er op dit moment geen kantoorplanten bij op kantoor? Uit onderzoek van onder andere NASA is gebleken dat kantoorplanten voor maar liefst 15% meer productiviteit zorgen. Dit heeft onder andere te maken met de stressverlagende effecten van kantoorplanten en de voordelen met betrekking tot de gezondheid. De verhoogde productiviteit is namelijk ook een gevolg van een lager ziekteverzuim.

Zo ervaart u minder stress

Als u start met het verbeteren van de vier bovenstaande punten dan zult u al aanzienlijk minder stress ervaren. Deze punten zijn niet direct merkbaar, het zijn factoren die een onderbewuste werking op ons welzijn hebben. U zult spoedig merken dat uw stressniveau een stuk lager is en dat u gedurende de dag veel productiever bent. En dat heeft niet alleen voordelen voor uw bloeddruk, het brengt ook allerlei voordelen met betrekking tot productiviteit met zich mee.

Verbeter daarom uw werkplek, want het brengt uiteindelijk alleen maar voordelen met zich mee. Zo werkt u in een stressvrije omgeving waar uw creativiteit de volledige vrijheid heeft en waarbij u altijd met maximale productiviteit kunt functioneren. Hoe sneller u bovenstaande veranderingen doorvoert, hoe sneller u de voordelige gevolgen hiervan zult bemerken.

Een opsomming

 • Dit veroorzaakt stress op uw werkplek

 • Zo ervaart u minder stress

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot 140 x 80 Antraciet Natuur eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad natuur eiken poten antraciet
 • Model 4-poot

261 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 200×80 Antraciet Logan eiken

 • Afmeting 200 x 80 cm
 • Decor blad Logan eiken
 • Kleur poten antraciet

655 excl. btw

beschikbaar voor levering

CPU houder normaal zwart

Montage onder werkblad Max. gewicht 30 kg Kleur zwart

45 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 160 x 80 cm Wit Wit

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad wit onderstel wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

409 excl. btw

beschikbaar voor levering