Uw kantoorinrichting een stuk gezonder maken

Zo maakt u uw kantoorinrichting direct een stuk gezonder

De kantoorinrichting van een groot aantal bedrijven is goed doordacht. Het is belangrijk om diverse factoren te combineren om zo tot de maximale productiviteit en gezondheid van uw personeel te komen. En dit kan vaak alleen op momenten waarbij echt goed gekeken wordt welke mogelijkheden er zijn om hier het maximale uit te halen.

Het is voor veel bedrijven ontzettend interessant om te kijken welke mogelijkheden er zijn om gezondheid van het personeel te verbeteren. Een betere gezondheid betekent een betere productiviteit, en dat betekent voor een groot aantal bedrijven dat zij ook echt veel baat hebben bij een betere kantoorinrichting.

Maar hoe ziet dit er nu uit? En wat kunt u als directeur van uw bedrijf doen om hier het maximale uit te halen? In dit artikel gaan wij dieper in op de manier waarop de kantoorinrichting bijdraagt aan uw gezondheid en de gezondheid van uw personeel.

Het belang van de juiste kantoorinrichting

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

De kantoorinrichting is een van de factoren waar eigenlijk weinig kleine bedrijven echt bij stil staan. Het is al snel goed wanneer het kantoor dusdanig is ingericht dat iedereen hier een fijne werkplek heeft. Toch is de opbouw van de werkplek een van de meest doorslaggevende factoren als het aankomt op de gezondheid van werknemers.

De gezondheid hangt tenslotte van een aantal factoren af. Mensen die werken in een omgeving met voldoende ventilatie zijn bijvoorbeeld een stuk gezonder, want de bacteriën hangen minder lang in de lucht. En dit geldt ook voor onderdelen van de kantoorinrichting, bijvoorbeeld door te kijken naar de soort bureaustoel waar het personeel gebruik van maakt.
Er zijn een groot aantal verbindingen tussen de maximale productiviteit en de gezondheid van werknemers als het op de kantoorinrichting aankomt:

 • Ergonomie zorgt voor een betere zithouding en dus een betere gezondheid
 • Voldoende zonlicht zorgt voor een hogere aanmaak van vitaminen en dus een betere gezondheid
 • Voldoende rust op de werkvloer zorgt voor minder stress, beter slapen en dus ook een betere gezondheid

En zo zijn er nog tientallen andere factoren die een flinke invloed hebben op de gezondheid van werknemers.

Een opsomming:

 • Het belang van de juiste kantoorinrichting

 • Wat is het belang van de gezondheid?

Wat is het belang van de gezondheid?

Gezonde werknemers leven langer, dat is altijd al een veel genoemd argument geweest als het aankomt op de mate van gezondheid van het personeel. Maar daar komen nog talloze voordelen bij kijken. Zo presteren gezonde werknemers aanzienlijk beter: zij hebben voldoende energie, slapen voldoende en voelen zich ook iedere dag weer goed om het maximale uit de dag te halen. En dat is bijzonder voordelig voor werknemers en managers.

Daarbij zorgen gezonde werknemers ook voor een betere mentaliteit op de werkvloer. Hoe gezonder het personeel, hoe groter de kans dat zij goed met elkaar kunnen omgaan. De mate van sociaal contact stijgt op het moment dat iedereen binnen de organisatie een fijn gevoel heeft.

En dan is er ook nog een factor van productiviteit. Als iemand voldoende is uitgerust, heel de dag lekker zit en ook goed met anderen kan schakelen dan is deze personeel over het algemeen maximaal productief. En dat is waar ieder bedrijf naar streeft, want dit is het juiste middel waarmee ieder bedrijf het maximale uit het personeel kan halen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot Slinger 160 x 80 cm Zwart Havanna

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad havanna onderstel zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

409 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×90 Wit Havanna

 • Afmeting 180 x 90 cm
 • Decor blad havanna
 • Kleur poten wit

677 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 120 x 80 Antraciet Havanna

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad havanna poten antraciet
 • Model 4-poot

255 excl. btw

beschikbaar voor levering

Counterstoel Se7en LX001 2D


 • Counterstoel Se7en
 • 7 jaar garantie
 • Voorzien van 2D comfort armleggers

479 excl. btw

uitverkocht