Zo maakt u de werkdagen van uw werknemers beter met ergonomie

De werkdagen van uw medewerkers hebben een grote invloed op de mate van effectiviteit binnen uw organisatie. Het loont hierom altijd om te kijken op welke manier u ervoor kunt zorgen dat u ook echt het maximale uit uw personeel kunt halen. De werkdagen van uw medewerkers zijn vaak gevuld met veel onnodige taken, en dat is zonde voor de productiviteit van uw medewerkers.

Wij helpen u graag om de werkdagen van uw medewerkers zo goed mogelijk op te vullen. Hier komt onder andere bij kijken dat u let op de manier waarop de werkdagen zijn samengesteld. Maar er is ook een factor met betrekking tot de manier waarop men werkt, bijvoorbeeld achter het bureau.

Een werkplek moet goed worden ingericht en speelt in op de behoeftes van een medewerker op het gebied van ergonomie. Ergonomisch kantoormeubilair is de laatste jaren steeds populairder geworden, en dat is onder andere te danken aan het feit dat steeds meer bedrijven doorhebben dat het gebruik van ergonomisch kantoormeubilair inderdaad een zeer grote invloed heeft op de productiviteit.

Ergonomisch geoptimaliseerde werkdagen

Een geoptimaliseerde werkdag is exact wat uw personeel nodig heeft. En door hier maximaal op in te spelen is het ook exact wat uw bedrijf helpt groeien. Wij weten hoe belangrijk het is om goed geoptimaliseerde werkplekken samen te stellen, hier zijn wij al lange tijd mee bezig. En daarom bieden wij u graag een aantal tips die actief zullen bijdragen aan de manier waarop uw medewerkers binnen uw organisatie werken.

Een opsomming:

 • Ergonomisch geoptimaliseerde werkdagen

 • Zorg voor de juiste samenstelling van de werkplek

 • Let altijd op de juiste zithouding

 • Laat medewerkers met elkaar praten

 • Houd regelmatig verbeteringssessies

Zorg voor de juiste samenstelling van de werkplek

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Op het moment dat een werknemer het kantoor binnenloopt is het direct essentieel dat zij op de juiste plek kunnen zitten. Dit betekent onder andere dat zij dicht bij het raam moeten zitten, omdat zij hiermee zonlicht kunnen opvangen. En daarbij hoort er ook een goed samengestelde werkplek bij. Binnen een geoptimaliseerde werkplek is het onder andere van belang dat u kijkt naar een ergonomisch bureau, ergonomische bureaustoelen en uiteraard ook ergonomische accessoires.

Let altijd op de juiste zithouding

De zithouding van de medewerker is essentieel voor de effectiviteit en productiviteit. Een groot aantal medewerkers zit op dit moment verkeerd, en dat heeft allerlei nadelen. Zo kunnen deze medewerkers last krijgen van klachten in de nek, rug en schouders. Deze klachten dragen bij aan een hogere mate van afleiding, wat weer resulteert in een lage concentratie. Het loont voor werkgevers daarom altijd om deze aspecten zo veel mogelijk te optimaliseren.

Laat medewerkers met elkaar praten

De communicatie tussen medewerkers is belangrijk, want de communicatie is onder andere opgebouwd uit de irritaties van de medewerkers. Mocht een medewerker geïrriteerd reageren op de samenstelling van een werkplek dan kunt u op basis daarvan kijken wat u kunt doen om deze werkplek te optimaliseren. Naarmate u de klachten van uw medewerkers steeds actiever leert door te voeren, komt u er ook steeds meer achter wat er nu echt speelt binnen uw personeel.

Houd regelmatig verbeteringssessies

De verbeteringen die u binnen uw organisatie doorvoert moeten ook regelmatig worden getoetst. Wij raden u daarom aan om regelmatig een sessie te houden waarin u de verbeterpunten met uw personeel doorloopt. Op basis van de feedback die u hierbij ontvangt van de medewerkers wordt het een stuk eenvoudiger om het maximale uit de werkplekken te kunnen halen. Zo biedt u steeds betere werkplekken voor uw personeel, waardoor u ook steeds meer effectiviteit ziet binnen de manier waarop uw medewerkers individueel en samen werken.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Ladeblok Basic 2 x lade Zwart

 • Budget ladeblok
 • Inleg pennenbak+A4+A6 Lade
 • Kleur zwart

179 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 180 x 80 cm Zwart Robson eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad Robson – poten zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

330 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Wit Havanna

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad havanna
 • Kleur poten wit

589 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 180 x 80 cm Wit Wit

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad wit onderstel wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

415 excl. btw

beschikbaar voor levering