kantoorverlichting uitzoeken voor uw kantoor

Zo kunt u de juiste kantoorverlichting uitzoeken voor uw onderneming

De verlichting bij u op kantoor kan de productiviteit van uw medewerkers maken of breken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de kantoorverlichting ontzettend veel invloed heeft op de productiviteit, motivatie en inspiratie van uw medewerkers. Daarbij heeft het ook gevolgen voor de gezondheid van het personeel.

Wij helpen u graag om meer uit het personeel te halen en geven u in dit artikel daarom graag een aantal tips die eraan bijdragen dat uw personeel nog productiever wordt. Wij gaan in op de juiste kantoorverlichting voor uw werkvloer, en houden hierbij als focus aan dat u uw personeel de juiste gezondheid wilt bieden en daarbij ook wilt zorgen dat zij zich maximaal voor uw onderneming kunnen inzetten.

Kantoorverlichting is geen zonlicht

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het is allereerst belangrijk om de nadruk te leggen op het verschil tussen kantoorverlichting en zonlicht. Veel bedrijven kiezen ervoor om het zonlicht zo veel mogelijk buiten te houden en de werkvloer van kantoorverlichting te voorzien. Dit is echter geen goede manier om de verlichting bij u op kantoor te versterken, want het draagt juist bij aan een slechtere gezondheid. Zonlicht is voor ons lichaam nodig om vitamine D aan te maken. Deze stof maken wij niet aan op het moment dat wij de gehele dag in contact staan met kantoorverlichting.

Uit diverse onderzoeken blijkt daarom dat het vaak beter is om te zorgen dat uw personeel zo veel mogelijk zonlicht krijgt. Dit houdt in dat zij zo min mogelijk in contact komen met kantoorverlichting. En daar zijn naast de aanmaak van vitamine D ook nog andere redenen voor. Het is beter om werkplekken bij het raam te plaatsen, waarbij het personeel regelmatig in contact komt met zonlicht, en daarbij ook nog eens eenvoudig te besparen op de kosten die het gebruik van kantoorverlichting met zich meebrengt.

Een opsomming:

 • Leer van Google

 • Leer van Microsoft

 • Leer van Facebook

Let op bij het kiezen van kantoorverlichting

Bij het kiezen van kantoorverlichting let u vanzelfsprekend op een aantal kernfactoren. Voor veel bedrijven is de prijs de belangrijkste factor. Toch is prijs bij kantoorverlichting niet het belangrijkst, het gaat juist om de soort kantoorverlichting die u aanschaft. Goedkope kantoorverlichting moet vaker worden vervangen en biedt daarbij niet de juiste stimulans voor het personeel.

Kantoorverlichting wordt namelijk op een bepaalde frequentie uitgezonden. Onze ogen pakken deze verlichting op, waardoor wij alles goed om ons heen kunnen zien. Goedkope kantoorverlichting heeft echter een dusdanige frequentie dat onze ogen hier ontzettend snel moe door worden. En dat betekent dat onze hersenen veel meer moeite moeten doen om te blijven concentreren. De productiviteit gaat hierdoor omlaag, waardoor de aanschaf van goedkope kantoorverlichting toch veel kosten met zich meebrengt. Probeer dit hierom zo veel mogelijk te voorkomen.

Groene of grijze kantoorverlichting?

Daarbij moet u er ook rekening mee houden welke duurzaamheid u binnen de kantoorverlichting wilt aanhouden. Steeds meer bedrijven kiezen voor groene kantoorverlichting, omdat dit een ideale manier is om als bedrijf meer focus op duurzaamheid te leggen. Een goed voorbeeld van groene kantoorverlichting is LED-verlichting, welke vandaag de dag ook als TL-buis verkrijgbaar is.

Grijze kantoorverlichting verbruikt net zo veel stroom, maar heeft wel een grotere impact op de natuur. Het is altijd een goedkoop alternatief tegenover LED-verlichting. Toch zal het op lange termijn veel kosten met zich meebrengen, omdat het vaker vervangen moet worden dan de groene LED-verlichting die op dit moment beschikbaar is.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 200×80 Aluminium Logan eiken

 • Afmeting 200 x 80 cm
 • Decor blad logan eiken
 • Kleur poten aluminium

655 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 140 x 80 Wit Natuur eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad natuur eiken poten wit
 • Model 4-poot

261 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Antraciet Robson eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur poten antraciet

589 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 160 x 80 Aluminium Wit

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad wit poten aluminium
 • Model 4-poot

268 excl. btw

beschikbaar voor levering