Welke monitorarm heeft u nodig

Zo kiest u direct de beste monitorarm

Het belang van een monitorarm

Uit onderzoek blijkt dat men aanzienlijk minder vaak te maken krijgt met vervelende nekklachten op het moment dat de monitor op ooghoogte hangt. Dit betekent dat de nek niet omlaag of omhoog hoeft gaan en dat de spieren tijdens het werken niet te hard worden aangespannen. Een monitor op ooghoogte helpt ook om de ogen beter te laten werken, want de inhoud van het scherm valt perfect op het netvlies.

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om de werkplekken zo ergonomisch mogelijk in te richten. Hier is de monitorarm een belangrijk onderdeel van, want het wordt hiermee bijzonder eenvoudig om alle nadelige lichaamsklachten te voorkomen. Zo kan het ook bijdragen aan minder klachten in de rug en schouders, omdat sommige monitoren dusdanig laag staan dat men voorovergebogen gaat zitten.

Een goede monitorarm uitkiezen

Monitorarmen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Dit is onder andere afhankelijk van de grootte van het scherm. Grotere schermen hebben een grotere monitorarm nodig, want grotere monitorarmen zijn ontwikkeld om het gewicht van het zwaardere scherm goed te dragen.

Daarbij heeft u ook eigen wensen voor de monitorarmen, bijvoorbeeld met betrekking tot het gebruik hiervan. Als u slechts een monitorstandaard wilt gebruiken, welke altijd vast hangt, dan heeft u hier ook een ruime keuze in. Kiest u echter liever voor een monitorarm die ontzettend flexibel is, en hierdoor ook erg gemakkelijk in gebruik? Dan heeft u hierbij ook weer verschillende mogelijkheden.

Op het moment dat u zich als bedrijf maximaal voor de flexwerkers inzet, werken zij met meer motivatie voor uw bedrijf. Dit zal er ook nog eens in resulteren dat u een goed beeld van de flexwerker krijgt. Wellicht is de flexwerker ook geschikt als werknemer bij u op de werkvloer, en kunt u ook op lange termijn gebruikmaken van hun kennis en expertise.

Een opsomming

 • Het belang van een monitorarm

 • Een goede monitorarm uitkiezen

 • Gebruiksvriendelijkheid van een monitorarm

Gebruiksvriendelijkheid van een monitorarm

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

En dan zijn er nog factoren zoals het design van de monitorarm. U wilt dit natuurlijk het liefst zo goed mogelijk laten aansluiten bij de rest van uw werkplek, vooral als het aankomt op de aansluiting met de juiste kleuren. Binnen monitorarmen wordt vooral zwart gebruikt, maar er zijn ook voldoende monitorarmen die in gewenste kleuren verkrijgbaar zijn.

Bij de aankoop van een monitorarm zult u ook met een specifiek budget werken. Er zitten binnen het aanbod van monitorarmen gelukkig voldoende modellen die aansluiten bij ieder budget. Dus of u nu voor een grote, zwarte monitorarm wilt gaan, of liever kiest voor een monitorarm in een kleur naar wens en een hoge gebruiksvriendelijkheid; er is altijd een model dat perfect bij uw wensen aansluit.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau T-poot Slinger 140 x 80 cm Grijs Oxyd

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad Oxyd – poten grijs
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

317 excl. btw

beschikbaar voor levering

Werkblad 200 x 100 cm Robson eiken T-537

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur T-537

154 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 140 x 80 Zwart Logan eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad logan eiken poten zwart
 • Model 4-poot

261 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta bureau onderstel 140 zwart

 • Afmeting 140 cm
 • Kleur poten zwart
 • Exclusief bureaublad

494 excl. btw

beschikbaar voor levering