Productief blijven tijdens stress periodes

Zo blijft u productief tijdens stressvolle periodes

Het komt regelmatig voor dat we stress op het werk ervaren. De stress kan in dusdanige mate toenemen dat het vanuit de gezondheid niet langer raadzaam is om dit door te zetten. Toch betekent dit voor velen niet dat zij niet langer op werk komen, zij willen graag doorgaan met werk terwijl de oorzaak van de stress wordt opgelost.

Steeds meer mensen kampen vandaag de dag met stress, en hierdoor gaat de kwaliteit van het werk in de meeste gevallen helaas ook achteruit. Het is tenslotte moeilijker om met maximale motivatie en productiviteit te werken op het moment dat u continu moet denken aan de oorzaak van stress. Stress leidt tot verkeerde beslissingen, tot werk met slechtere kwaliteit en daarbij kan het ook nog eens uw ziekteverzuim laten toenemen. En dit zijn tenslotte drie factoren die u natuurlijk het liefst zo veel mogelijk wilt vermijden.
Wij denken graag met u mee om te zorgen dat u gedurende stressvolle periodes nog steeds het maximale uit uw dagen kunt halen. Daarom zetten wij in dit artikel een aantal adviezen op een rijtje waarmee u in een handomdraai kunt zorgen dat u ook tijdens periodes met hoge stress gewoon het gewenste werk kunt opleveren en hiermee de groei van het bedrijf waar u werkzaam bent kunt laten continueren.

Let allereerst op de oorzaak

De oorzaak van de stress is het belangrijkst op het moment dat u hier iets aan wilt gaan doen. Het is begrijpelijk dat de meeste mensen in eerste instantie geen idee hebben waar de stress vandaan komt. Toch is het raadzaam om eens goed na te denken over de potentiële oorzaken. Hoe eerder u de oorzaak van de stress vindt, hoe sneller u deze oorzaak kunt oplossen en hiermee dus ook sneller met een veel lager stressniveau door het leven gaat.

Het kan helpen om met een psycholoog te praten, en het is daarbij ook aan te bevelen om met meditatie te starten. Deze twee stappen zorgen er in korte tijd voor dat u leert wat er op dit moment in uw lichaam gebeurt dat er stress wordt ervaren. Hoe eerder u dit in de stressvolle periode kunt achterhalen, hoe sneller u de bron van stress kunt oplossen en daarmee ook kunt zorgen dat u weer normaal zult functioneren.

Een opsomming:

 • Let allereerst op de oorzaak

 • Zorg voor de juiste omgeving

 • Eet de juiste voeding

Zorg voor de juiste omgeving

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het kan helpen om een wat drukkere omgeving op te zoeken wanneer u op dit moment stress ervaart. De omgeving heeft een gigantische impact op de stress. Als u vriendelijke collega’s om u heen verzamelt dan kunt u op deze manier al snel zorgen voor een veel lager stressniveau. Zoek collega’s uit die u maximaal vertrouwt, en geef hen ook aan dat u op dit moment stress ervaart. Door stress uit te spreken, kunt u voor een gerust gevoel in uw eigen hoofd zorgen. Daarbij kunnen uw collega’s u ook eventueel helpen om de bron van stress te verminderen.

Eet de juiste voeding

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen die lijden aan stress de mate van stress aanzienlijk kunnen verlagen door naar hun voedingspatroon te kijken. Dit is een logisch verband: tenslotte zijn wij uiteindelijk wat wij eten. Hoe gezonder het voedingspatroon, hoe beter het lichaam functioneert. Een betere functie van het lichaam betaalt zich vervolgens weer uit in een betere mentaliteit, en dat is exact wat u wilt op het moment dat u stress ervaart. Zorg er daarom voor dat uw voedingspatroon is opgebouwd uit gezonde vetten, veel groenten en fruit, en drink gedurende de dag ook voldoende water om continu op het hoogste niveau te kunnen blijven presteren.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaublad 180 x 80 cm Logan eiken T-539

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Logan eiken
 • Kleur T-539

114 excl. btw

beschikbaar voor levering

Werkblad 140 x 80 cm Robson eiken T-537

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur T-537

101 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaublad 120 x 80 cm Wit T-014

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur T-014

92 excl. btw

beschikbaar voor levering

Persoonlijke Opberglade Wit

 • Persoonlijke lade
 • Afmeting 9 x 39 x 30 cm
 • Kleur wit

79 excl. btw

beschikbaar voor levering