Zo blijft u mentaal sterk tijdens het werken op kantoor

Gedurende kantooruren is het belangrijk om de beste focus te blijven behouden. Uiteindelijk leidt dit tot de beste resultaten, omdat u op deze moment zo productief mogelijk aan het werk bent. Het is dan ook niet verrassend dat steeds meer mensen met een kantoorbaan bezig zijn om te zorgen dat zij mentaal sterk blijven.

Werknemers en ondernemers die bezig zijn met mentale kracht kunnen zichzelf beter ontplooien, zien vaker nieuwe mogelijkheden en zijn ook eerder bereid om hard te werken om bepaalde doelen te behalen. Iedereen wil graag mentaal sterk zijn, maar niet iedereen heeft er de tijd en het doorzettingsvermogen voor om dit ook echt te doen. Daarom geven wij u in dit artikel een aantal tips waarmee u kunt zorgen dat u altijd mentaal sterk kunt blijven op kantoor, en gedurende de dag geen moment heeft waarop de focus ver is te zoeken.

Start met een goed ontbijt

Het ontbijt is nog steeds de belangrijkste maaltijd van de dag, vooral bij een kantoorbaan. De voeding die u in de ochtend eet leidt namelijk uw dag in, wat inhoudt dat u hiermee al de focus voor de gehele ochtend zult bepalen. Als u een slecht ontbijt eet dan heeft dit ook invloed op de taken die u gedurende de ochtend kunt afronden. Het is moeilijk om met maximale focus aan het werk te gaan als u niet voldoende vitaminen, mineralen en voedingsstoffen heeft binnengekregen. Start daarom met een ontbijt dat gevuld is met vezels, groenten en fruit, omdat dit voedingssoorten zijn die voor een betere focus zorgen.

Een opsomming:

 • Start met een goed ontbijt

 • Drink regelmatig koffie

 • Neem in de middag even rust

 • Voer de zwaarste taken eerst uit

 • Stel geen taken uit

 • Zorg voor de juiste werkplek

Drink regelmatig koffie

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Mentale kracht komt ook vanuit de middelen die u gedurende de dag inneemt. Uit tientallen onderzoeken is gebleken dat het gebruik van koffie een van de betere manieren is om voor mentale kracht te zorgen. Koffie zorgt dankzij cafeïne voor een veel betere focus, en dat is iets waar we allemaal profijt van hebben.

Neem in de middag even rust

Het is raadzaam om net na uw lunch even wat rust te nemen, zodat u weer met nieuwe energie aan het werk kunt op het moment dat u na de lunch achter het bureau plaatsneemt. Dit zorgt voor een veel betere focus, omdat u dankzij deze korte pauze geen last heeft van een after lunch-dip. Deze dip is het gevolg van de maag die al het eten moet verteren, waardoor er minder energie naar de hersenen gaat en de focus hierdoor ook afneemt.

Voer de zwaarste taken eerst uit

Mentale kracht komt van de beste training, net als dat fysieke kracht van de beste training komt. Het is daarom belangrijk dat u uw hersenen traint om aanzienlijk betere resultaten te behalen. En dat kan maar op één manier, namelijk door te zorgen dat de zwaarste taken die u op een dag moet uitvoeren als eerst worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat uw hersenen klaar zijn om de rest van de dag ook zo hard mogelijk te werken. Dit is dan ook een eenvoudige manier om uw focus te behouden.

Stel geen taken uit

Een van de kenmerken van goede mentale kracht is het feit dat taken niet worden uitgesteld. Op het moment dat u merkt dat bepaalde taken niet volledig haalbaar zijn, is het belangrijk om te kijken op welke manier u er toch voor kunt zorgen dat deze taken vandaag worden afgeleverd. Dit houdt in dat u bijvoorbeeld een collega moet inzetten om de taken toch te kunnen afronden. Dit biedt een van de beste manieren om te zorgen dat uw focus ook echt iedere dag wordt behouden.

Zorg voor de juiste werkplek

Uw werkplek heeft een ontzettend grote invloed op de mate van productiviteit en focus die u gedurende de dag kunt bemerken. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat een goed samengestelde werkplek niet zal leiden tot vervelende klachten in de rug, nek en schouders. Wij raden daarom aan om gebruik te maken van ergonomisch kantoormeubilair; dit is kantoormeubilair dat zowel wetenschappelijk bewezen leidt tot een betere zithouding en hierdoor ook een betere focus.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Werkblad 120 x 80 cm Logan eiken T-539

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Logan eiken
 • Kleur T-539

93 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 80 x 80 Zwart Natuur eiken

 • Afmeting 80 x 80 cm
 • Blad natuur eiken poten zwart
 • Handig als aanbouwtafel

232 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 180 x 80 cm Zwart Natuur eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad Natuur eiken – poten zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

330 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta kruk Mango wit-blauw • Zitting in stof blauw
 • Onderstel wit
 • Volledig roteerbaar

251 excl. btw

beschikbaar voor levering