de werkdag op de beste wijze beginnen

Zo begint u uw werkdag op de beste wijze

Het is van groot belang om iedere werkdag met de beste motivatie te starten, zo kunt u er zeker van zijn dat u alle taken op uw takenlijst kunt volbrengen. De start van de werkdag heeft een grote invloed op de rest van de werkdag. Hoe sterker uw productiviteit en motivatie in de ochtend is, hoe groter de kans dat u gedurende de dag van deze boost kunt blijven genieten.

 

Wij geven u in dit artikel daarom graag een aantal tips om te zorgen dat u uw werkdag ook echt op de beste manier kunt starten. Hierin vertellen wij u meer over de invloed die het ontbijt, uw zithouding en afleidingen hebben op uw productiviteit, en wat u kunt doen om deze op de juiste manier in te zetten en zo meer gedaan te krijgen.

Start al voordat u op het werk bent

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Een productieve ochtend begint al de avond ervoor. Het is slim om uw takenlijst voor de volgende dag al de avond ervoor door te nemen. Dit helpt u in het begrijpen van de taken die op uw lijst staan. Daarbij heeft u op deze manier ook alvast de avond ervoor de tijd om over de belangrijkste taken na te denken. Dit zal er uiteindelijk in resulteren dat u gedurende de ochtend al een aantal antwoorden kunt raadplegen die u de avond ervoor heeft bedacht.

Daarbij raden wij u ook aan om te zorgen voor een goed ontbijt; een ontbijt dat bijdraagt aan een betere hersenwerking. Zo kunt u voor het ontbijt het beste kiezen uit voeding die gemakkelijk verteerd kan worden, veel energie geeft en daarbij vitaminen en mineralen bevat die uw hersenen nodig hebben. Een ontbijt bestaande uit zuivel, fruit, noten en eventueel groenten en eieren is ideaal om uw dag de beste start te geven.

Een opsomming:

 • Start al voordat u op het werk bent

 • Zorg voor de juiste zithouding

 • Vermijd alle afleidingen om u heen

Zorg voor de juiste zithouding

Uw zithouding heeft een grote invloed op de productiviteit die u gedurende de dag ervaart. Hoe beter uw zithouding is geoptimaliseerd, hoe langer u uiteindelijk met een hoge productiviteit aan het werk kunt. Let daarom goed op wanneer u achter uw bureau gaat zitten zodat u op deze manier eenvoudig kunt bijstellen indien het nodig is.

Het is voor uw zithouding van groot belang dat u ook de juiste kantoormeubelen gebruikt. Ergonomisch kantoormeubilair is onmisbaar wanneer u uw zithouding wilt verbeteren. Wij raden u daarom aan om onder andere te investeren in een ergonomische bureaustoel en een ergonomisch bureau. Hiermee kunt u zeer eenvoudig uw zithouding bijstellen wanneer u problemen ervaart, en helpt u uzelf op deze manier ook direct aan een hogere productiviteit.

Vermijd alle afleidingen om u heen

Het komt regelmatig voor dat u tijdens het werk wordt gestoord. Dit kunnen collega’s zijn die even langslopen om een vraag aan u te stellen of klanten die u via de telefoon of via e-mail willen bereiken. Het is van belang om uw afleidingen zo veel mogelijk te beperken, omdat afleidingen uiteindelijk alleen maar zullen resulteren in een lagere productiviteit. Hoe meer afleidingen u kunt vermijden, hoe langer de tijd is waarin u ook echt productief aan het werk bent.

U kunt hiervoor dan ook het beste aan collega’s aangeven dat zij beter op een later moment met de vraag kunnen terugkomen, omdat u dan voldoende tijd heeft om er even rustig over na te denken. Daarbij raden wij u ook aan om uw telefoon gedurende uw belangrijkste werktijden op stil te zetten, zodat niemand u gedurende het werk zal kunnen storen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 120×80 Zwart Natuur eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Natuur eiken
 • Kleur poten zwart

589 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 180 x 80 Aluminium Havanna

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad havanna poten aluminium
 • Model 4-poot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 160×80 Wit Wit

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten wit

601 excl. btw

beschikbaar voor levering

Roldeurkast 105 x 120 cm Aluminium


 • Afmeting 105 x 120 x 43 cm
 • Kleur aluminium ral 9006
 • 2 x legbord

401 excl. btw

beschikbaar voor levering