medewerkers vaak ziek? probeer het te voorkomen

Zijn uw medewerkers vaak ziek? 2 Manieren om dit voortaan te voorkomen

Kampt u op dit moment met een hoog ziekteverzuim onder uw personeel? Dit is een van de meest vervelende situaties om u in te bevinden, want het kan ertoe leiden dat een deel van de lopende projecten op dit moment stil ligt. Gelukkig zijn er diverse manieren om te zorgen dat de gezondheid van uw medewerkers verbetert, waardoor zij zich aanzienlijk minder vaak ziek melden.

Het is vanzelfsprekend allereerst van belang dat u uitzoekt met welke gezondheidsproblemen uw medewerkers kampen. Dit kan variëren tot regelmatige hoofdpijn tot rugklachten. Door met uw medewerkers in gesprek te gaan, kunt u in zeer korte tijd achterhalen wat ertoe leidt dat zij zich regelmatig ziek melden. Daarna kunt u er samen met uw medewerkers naartoe werken om de gezondheid te verbeteren.

Veel bedrijven vinden dat de verantwoordelijkheid van een optimale gezondheid bij het personeel zelf ligt. Het zijn opvallend genoeg juist deze bedrijven die veel vaker met ziekteverzuim kampen en hierdoor niet maximaal kunnen groeien. Als manager of bedrijfsleider is het uw verantwoordelijkheid om de gezondheid van uw personeel op het werk zo goed mogelijk te verbeteren. Dit leidt ertoe dat zij een groot deel van de dag in een gezonde omgeving doorbrengen, en kan er daarbij ook toe leiden dat zij ook in privésituaties aanzienlijk gezonder zullen gaan leven.

Hieronder leest u twee manieren om te zorgen dat uw medewerkers minder vaak ziek zullen zijn.

Bied uw medewerkers een stressloze omgeving

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Stress is op de werkvloer de grootste oorzaak van ziekteverzuim. Mensen die het op het werk niet naar hun zin hebben omdat de druk te hoog ligt kunnen ervoor zorgen dat de projecten in uw organisatie veel vertraging oplopen. Voorkom daarom dat uw medewerkers met te veel stress kampen, en biedt uw personeel de mogelijkheid om regelmatig tot rust te komen.

Een goed ingericht kantoorpand bestaat niet uitsluitend uit kantoorruimtes en toiletten. Er moeten ook plekken zijn waar uw personeel simpelweg tot rust kan komen en er op deze manier voor kan zorgen dat zij ook echt het maximale uit hun dag kunnen halen. Rust lijkt wellicht contraproductief, toch draagt het bij aan een hogere productiviteit. Zo kunt u er dankzij de rustmomenten voor zorgen dat zij gedurende de dag veel minder stress ervaren.

Zorg er daarbij ook voor dat uw medewerkers voldoende tijd hebben om met elkaar te communiceren. Sociale medewerkers ervaren minder stress, waardoor zij vaker op werk komen en dus ook veel productiever zijn.

Een opsomming:

 • Bied uw medewerkers een stressloze omgeving

 • Zorg voor ergonomie op uw werkvloer

Zorg voor ergonomie op uw werkvloer

De zithouding van uw medewerkers is van grote invloed op de productiviteit. Zo kunnen medewerkers aanzienlijk beter presteren wanneer zij gedurende de werkdag de juiste zithouding kunnen aanhouden. Denk hierbij aan een rechte rug, voeten op de grond, gebogen knieën en de monitor op ooghoogte.

Ergonomie is een effectieve manier om voor de juiste samenstelling van de werkplekken te zorgen. Het is een essentieel middel om meer uit uw medewerkers te halen, want het draagt onder andere bij aan een betere gezondheid. Men kampt niet langer met vervelende lichamelijke klachten, waardoor zij minder stress ervaren en zich ook minder vaak ziek zullen melden. Daarbij kunnen gebruikers van ergonomisch kantoormeubilair productiever werken, waardoor u hier nog veel meer vruchten van plukt.

Interesse in ergonomie? Neem direct vrijblijvend contact met ons op om uw vragen te stellen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau T-poot Slinger 180 x 80 cm Grijs Oxyd

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad Oxyd – poten grijs
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

330 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 140 x 80 Zwart Robson eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten zwart
 • Model 4-poot

261 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 140 x 80 Wit Robson eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten wit
 • Model 4-poot

261 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×90 Zwart Licht eiken

 • Afmeting 180 x 90 cm
 • Decor blad licht eiken
 • Kleur poten zwart

677 excl. btw

beschikbaar voor levering