Met de juiste ergonomie krijgt u resultaten

Welke resultaten kunt u zien als u met ergonomie verdergaat?

Ergonomie heeft de laatste jaren een steeds beter beeld gekregen binnen de kantoorwereld. Dit heeft onder andere te maken met de positieve resultaten die ergonomie met zich meebrengt. Dankzij ergonomie is het bijzonder gemakkelijk om de productiviteit en gezondheid van werknemers te verbeteren.

Als u overstapt naar ergonomische kantoormeubelen dan zult u hier al snel zeer positieve resultaten van zien. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat ergonomie vanaf dag één een mooie toevoeging aan uw werkvloer zal zijn. Werknemers worden positiever over het werk dat zij moeten uitvoeren, met name doordat zij minder snel met stress te maken krijgen en zich ook minder snel ziek melden in verband met lichamelijke klachten.

De positieve resultaten van ergonomie

Bij ergonomie komen dan ook veel positieve resultaten kijken. En dat is voor u als werkgever vanzelfsprekend exact waar u naar op zoek bent. Dankzij de positieve resultaten kan een werkvloer die op dit moment nog niet maximaal productief werkt aanzienlijk productiever worden en ook veel gezonder worden. Ergonomie kent talloze positieve resultaten die uw huidige bedrijfsresultaten flink kunnen verhogen.

Denk hierbij aan een lager aantal lichamelijke klachten. De klachten in de rug, schouders en nek zijn ontzettend vervelend voor werknemers. Zij worden hier niet alleen ontzettend lang door afgeleid tijdens het werken, ook ‘s avonds thuis zullen zij deze vervelende klachten ervaren. En dan kunt u er als werkgever zo goed mogelijk voor zorgen dat niemand binnen de organisatie nog langer lichamelijke klachten zal ervaren.

Het voorkomen van lichamelijke klachten brengt een grote versterking wat betreft productiviteit. Als uw medewerkers op dit moment kampen met lichamelijke klachten dan is de kans groot dat dit continu hun werkdag onderbreekt. Lichamelijke klachten kunnen voor ontzettend veel afleidingen zorgen, waaronder een regelmatige pauze. Mensen kunnen niet in de optimale focus terechtkomen als zij iedere keer worden afgeleid door een vervelende pijn.

Wat betreft gezondheid gaan uw medewerkers flink vooruit. Al deze lichamelijke klachten kunnen ervoor zorgen dat er meer stress ontstaat. Dit is uiteraard zeer vervelend voor de medewerker, maar ook voor u. Alle stress leidt er alleen maar toe dat werknemers niet langer met een sterke focus aan het werk kunnen. En dit leidt alleen maar tot meer nadelen.

Een opsomming:

 • De positieve resultaten van ergonomie

 • Zijn er negatieve punten?

Zijn er negatieve punten?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Binnen ergonomie worden over het algemeen vooral de positieve punten uitgelicht. Niet vreemd, er komen tenslotte ontzettend veel positieve punten kijken bij ergonomie. Toch is er een nadeel bij ergonomie; het is wat betreft prijs duurder dan de meeste andere kantoormeubelen. Dit is vooral het gevolg van het feit dat ergonomische kantoormeubelen niet zomaar met duizenden tegelijk van de productieband kunnen rollen.

Ergonomische kantoormeubelen moeten zo goed mogelijk bij een enkel persoon aansluiten. Dit onderscheidt de ergonomische kantoormeubelen van de normale kantoormeubelen. Het is vanuit een ergonomisch oogpunt daarom altijd van groot belang dat u samen met uw medewerkers kijkt welke ergonomische kantoormeubelen het beste aansluiten bij de behoeftes die het lichaam van deze medewerker nodig heeft.

Zo voorkomt u verdere problemen en kunt u zo snel mogelijk de vruchten plukken van de ergonomische aanpassingen die op uw werkvloer zijn doorgevoerd.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureauonderstel zit-sta 120 cm Zwart

 • Afmeting 120 cm
 • Kleur poten zwart
 • Exclusief bureaublad

455 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 140×80 Aluminium eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad licht eiken
 • Kleur poten aluminium

594 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×90 Wit Licht eiken

 • Afmeting 180 x 90 cm
 • Decor blad licht eiken
 • Kleur poten wit

677 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 120 x 80 Antraciet Robson eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten antraciet
 • Model 4-poot

255 excl. btw

beschikbaar voor levering