Geen ergonomische kantoormeubelen welke gezondheids problemen

Welke gezondheidsproblemen komen voor bij niet-ergonomische kantoormeubelen?

Het probleem bij niet-ergonomische kantoormeubelen

Heeft u weleens een gehele werkdag op een niet-ergonomische bureaustoel gezeten? De kans is groot dat u aan het eind van de werkdag, en ook ‘s avonds thuis, flinke last van uw bovenlichaam had. Dit komt vooral door de spieren in de rug en nek. Deze worden onnodig hard aangespannen om recht op de stoel te blijven zitten. Naarmate de spanning op deze spieren toeneemt, gaat onze gezondheid achteruit. Dit is na één lange werkdag niet een groot probleem, maar kan week na week tot zeer vervelende en zelfs permanente klachten leiden.

Dit is dan ook het probleem bij niet-ergonomische kantoormeubelen: deze zijn niet ontworpen om deze spanning weg te nemen. Een goed kantoormeubel moet helemaal op een individu aangepast worden, want alleen dan kan worden voorkomen dat er continu een zware spanning op de spieren en zenuwen staat.

Veel voorkomende klachten bij niet-ergonomische kantoormeubelen

Laten we kijken naar klachten waar het personeel dat deze meubelen gebruikt regelmatig mee rondloopt.

Steken in de bovenrug

Dit is vooral een gevolg van een voorovergebogen positie. Doordat de spieren in de rug de gehele dag gespannen staan, worden deze aan het eind van de avond minder belast. Pas dan merkt u hoe strak de spieren de gehele dag hebben gestaan. De spieren doen pijn en kunnen zelfs ‘s avonds in bed nog klachten veroorzaken.

Een vaste nek

Omdat de nek de hele dag dezelfde positie aanhoudt, is het lastig om ‘s avonds de nek naar links en rechts te bewegen. Dit is het gevolg van een te hoge of te lage monitor. De nekspieren spannen continu aan en zorgen voor een vervelende pijn. Dit kunt u het beste voorkomen door een monitorarm aan te schaffen.

Een opsomming

 • Het probleem bij niet-ergonomische kantoormeubelen

 • Veel voorkomende klachten bij niet-ergonomische kantoormeubelen

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Pijn in de polsen

Deze klacht kennen wij al langer onder de naam RSI. Deze aandoening speelt al tientallen jaren op de werkvloer en zorgt ieder jaar nog steeds voor onnodige klachten. Er zijn inmiddels talloze ergonomische accessoires die helpen om dergelijke klachten te voorkomen. Het is dan ook zeer gemakkelijk om RSI te bestrijden en te voorkomen.

Pijnlijke schouderklachten

Een te hoog bureau, in combinatie met een te lage bureaustoel, is een vervelende combinatie voor pijn in de schouders. Als u een aantal uur per dag in deze positie zit dan resulteert dit al snel in opgetrokken schouders. Dit veroorzaakt een stekende pijn in de schouders en kan erin resulteren dat u ook de rest van de dag met opgetrokken schouders rondloopt. Het zorgt voor schade in de schouderbladen en de spieren in uw schouders. Dit lost u eenvoudig op door een ergonomisch bureau en een ergonomische bureaustoel aan te schaffen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau T-poot Slinger 180 x 80 cm Wit Logan eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad Logan – poten wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

330 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 160 x 80 cm Grijs Logan eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad Logan – poten grijs
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

322 excl. btw

beschikbaar voor levering

CPU houder normaal aluminium

Montage onder werkblad Max. gewicht 30 kg Kleur aluminium

45 excl. btw

beschikbaar voor levering

Voetensteun MAUL Pro Verwarmd

 • Met voetverwarming
 • Kleur grijs
 • Hoogte tussen 48 – 220 mm

204 excl. btw

beschikbaar voor levering