Welke invloed heeft kantoormeubilair op de productiviteit

Wat heeft de grootste invloed op productiviteit bij uw kantoormeubilair?

Het is al enkele jaren bekend dat kantoormeubilair invloed heeft op de productiviteit. Hoe groot deze invloed is, is echter nog niet binnen iedere organisatie bekend. Het is voor veel bedrijven ontzettend interessant om te kijken welke soorten kantoormeubilair aan de werkvloer kunnen worden toegevoegd om te zorgen dat zij het maximale uit iedere werknemer kunnen halen.

Het is tenslotte zo dat de productiviteit onder de mensen in uw organisatie hoger ligt als u het kantoormeubilair zo goed mogelijk kunt faciliteren. Hoe beter de samenstelling, hoe hoger de productiviteit. Dit voorkomt dat projecten voor langere tijd blijven liggen en dat mensen binnen uw organisatie keer op keer deadlines missen.

Heijka is gespecialiseerd in het samenstellen van ideale werkplekken waarin alle werknemers tot een maximale productiviteit en creativiteit komen. Wij helpen u in dit artikel daarom graag bij het beter samenstellen van de werkplekken binnen uw organisatie.

De zithouding van uw medewerkers

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Bij het samenstellen van het juiste kantoormeubilair moet u vooral rekening houden met de zithouding. Het is belangrijk dat iedereen goed achter het bureau kan zitten, met de voeten op de grond, knieën op 90 graden, een rechte rug en een rechte nek. Dit zorgt voor de ideale zithouding, waarbij er geen blessures of andere vervelende klachten kunnen voorkomen. Hoe nauwkeuriger u op de zithouding van medewerkers let, hoe groter de kans dat u uiteindelijk kunt zorgen voor een maximale productiviteit.

Een opsomming:

 • De zithouding van uw medewerkers

 • Deze zithouding wordt bepaald door:

Deze zithouding wordt bepaald door:

●      De bureaustoel

Dit is de belangrijkste factor voor een goede zithouding; tenslotte is dit waar een medewerker op zit. Een goede bureaustoel is verstelbaar, zorgt voor een rechte rug en biedt eventueel ook steun voor de nek. Dit is overigens bij iedere medewerker anders, omdat de lichaamslengte van iedere medewerker anders is. Een medewerker van 2 meter heeft behoefte aan een andere bureaustoel dan een medewerker van 1,5 meter.

●      Het bureau

Naast de bureaustoel zult u ook bij het bureau goed moeten kijken wat het beste bij iedere medewerker aansluit. Het bureau zal net als de bureaustoel een grote invloed hebben op de zithouding. Een bureau moet tot aan de navel van een medewerker komen. Dit zorgt ervoor dat de armen net boven het bureau rusten als zij aan het werk zijn. Dit voorkomt problemen in de schouders, en dat is mooi meegenomen. Schouderklachten komen namelijk steeds meer voor binnen de kantooromgeving.

●      Monitorarmen

De monitoren waar uw medewerkers achter zitten moeten qua hoogte goed overeenkomen met de ooghoogte van de medewerker. Het is slecht voor de nek als de medewerker omhoog of omlaag moet kijken om alles op het scherm te zien. Monitorarmen helpen om de schermen op de juiste hoogte te krijgen en zorgen hiervoor dat nekklachten niet langer een probleem voor medewerkers hoeven te zijn.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot 200 x 100 Wit Robson eiken

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Blad robson eiken poten wit
 • Model extra groot

339 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 140 x 80 cm Zwart Wit

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad wit – poten zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

317 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Kaatsheuvel

 • Bureaustoel met extra hoge rug
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

483 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 140 x 80 cm Zwart Oxyd

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad Oxyd – poten zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

317 excl. btw

beschikbaar voor levering