leren van fouten,rugklachten voor bureaustoelen

Wat fouten ons kunnen leren over rugklachten voor bureaustoelen

Bureaustoel is de grootste factor

Bij het inrichten van de werkplek kijken weinig mensen naar wat echt belangrijk is: een comfortabele plek waar je uren achter elkaar kunt werken. Vaak wordt er zomaar een bureaustoel gekocht en houdt men nergens rekening mee. Dit is echter een fout die u nooit moet maken: het kost tijd om een goede bureaustoel te vinden.

De laatste jaren maakt de ergonomische bureaustoel steeds meer een doorbraak op de werkvloer. Deze stoel voldoet aan allerlei eisen omtrent hoogte, de afmetingen van het zitvlak en manieren waarop deze versteld kan worden. Zo kan de stoel perfect op de individuele gebruiker worden afgestemd en worden rugklachten voorkomen.

Bij het uitzoeken van een bureaustoel moet u daarom altijd rekening houden met ergonomie. Probeer meerdere bureaustoelen uit en kijk op basis daarvan welke het meest aansluit bij uw lichaam. Niet ieder lichaam is hetzelfde. Wellicht heeft u behoefte aan een hoge bureaustoel omdat u lang bent, of juist een lage bureaustoel omdat u niet lang bent.

Vergelijk verschillende modellen en probeer deze eventueel eerst een dag uit. Op basis daarvan kunt u oordelen welke bureaustoel het meest aansluit bij de manier waarop u werkt en goed aansluit bij uw lichaam. Hoe beter de bureaustoel aansluit hoe kleiner de kans op rugklachten en andere lichamelijke klachten.

Rugklachten op de juiste wijze voorkomen

Maar de bureaustoel is niet de enige factor die invloed heeft op rugklachten. Wanneer het bureau niet hoog genoeg is, of juist te hoog is, kan dit op termijn ook leiden tot vervelende lichamelijke klachten. Een te hoog bureau zorgt voor samengetrokken schouders. Na enkele uren resulteert dit in pijn in de schouders. Kies daarom ook een ergonomisch bureau en probeer deze samen met de bureaustoel uit.

Klachten worden vaak tijdens het werk niet opgemerkt. Pas in de avond, wanneer de werkdag voorbij is, resulteert de slechte houding in klachten. U zit of staat op dat moment anders en bemerkt een gevoel van irritatie in de rug en schouders.

U kunt de werkplek volledig ergonomisch inrichten, maar zelfs dan kunnen er vervelende lichamelijke klachten spelen. Het is daarom ook nodig om tijdens de werkdag regelmatig op te staan en even rond te lopen. Dit helpt om de spieren losser te maken en voorkomt hiermee verdere klachten in de rug en schouders.

Door gebruik te maken van een sta-zit-bureau kunt u continu afwisselen tussen zitten en staan. U wisselt hierbij om de 15 tot 30 minuten. Het bloed kan zo op de juiste wijze door uw lichaam blijven stromen en spieren zullen minder snel verkrampen. Heijka levert verschillende soorten sta-zit-bureau’s.

Een opsomming

 • Bureaustoel is de grootste factor

 • Rugklachten op de juiste wijze voorkomen

Probeer ook eens een ergonomische bureaustoel

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Zit-sta bureau onderstel 140 zwart

 • Afmeting 140 cm
 • Kleur poten zwart
 • Exclusief bureaublad

494 excl. btw

beschikbaar voor levering

Werkblad 200 x 100 cm Havanna T-526

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur T-526

154 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta bureau onderstel 160 Antraciet

 • Afmeting 160 cm
 • Kleur poten antraciet
 • Exclusief bureaublad

494 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Apeldoorn

 • Comfortabele bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm: NEN EN 1335

379 excl. btw

beschikbaar voor levering