Iedere werknemer een eigen werkplek ?

Waarom iedere werknemer een eigen werkplek nodig heeft

Het nadeel van de flexplek

De meeste flexplekken zijn goed ingericht. Alle benodigdheden voor een succesvolle werkdag zijn aanwezig, zoals een lekkere bureaustoel en een prettig bureau. Dit is voor tijdelijke krachten een perfecte oplossing, maar voor full-time medewerkers kan dit al snel problemen opleveren.

Want deze kantoormeubelen zijn niet aangepast aan de behoeftes die deze werknemers hebben. Dit leidt ertoe dat de werknemers lange tijd onderuitgezakt of juist te ver rechtop moeten zitten. Dit is de enige manier waarop zij het scherm kunnen bekijken of efficiënt kunnen blijven doorwerken.

Dit leidt er al snel toe dat er allerlei lichamelijke klachten opspelen. Men krijgt last van de schouderbladen en rug omdat de werkplek niet op de juiste wijze is ingericht. Dit heeft niet alleen een groot effect op de gezondheid van werknemers, maar zorgt ook voor een flinke verlaging van de productiviteit.

Wat is dan wel de oplossing?

Individuele werkplekken zijn nog steeds de enige juiste oplossing voor werknemers. Doordat de werkplek volledig kan worden geoptimaliseerd, is het eenvoudiger om tegen te gaan dat werknemers met lichamelijke klachten kampen.

Dit brengt echter een nadeel met betrekking tot de diversiteit in de werkplekken; de werknemers moeten nog steeds iedere dag vanaf dezelfde werkplek werken. Dit strijdt juist tegen het doel om voor veel variatie op de werkplek te zorgen.

Een oplossing is te vinden in de wijze waarop bedrijven zoals Google en Facebook de variatie in werkplekken verzorgen. Door speciale ruimtes te creëren, waar medewerkers in plaats van stoelen op FatBoys en soortgelijke producten zitten, kan voor een variatie in werkplekken binnen het bedrijf worden gezorgd.

Een opsomming

 • Het nadeel van de flexplek

 • Wat is dan wel de oplossing?

 • Uw medewerkers gezonder laten werken op kantoor

Uw medewerkers gezonder laten werken op kantoor

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Dit houdt in dat iedere werknemer gewoon een eigen werkplek blijft behouden waar de kantoormeubelen volledig voor hun lichaam zijn aangepast. Het gebruik van ergonomische kantoormeubelen is hierbij aangeraden, omdat deze het meest eenvoudig zijn aan te passen en ook helpen om de lichamelijke klachten te verminderen.

Daarbij worden er dus speciale ruimtes binnen het kantoor opgezet waar werknemers zelfstandig of juist in een groep kunnen werken. Zo blijft de productiviteit binnen het bedrijf op een hoog niveau.

Naarmate de werknemers steeds vaker in dergelijke ruimtes werken zal worden bemerkt dat samenwerkingen tussen verschillende afdelingen beter verlopen en dat projecten met een hogere snelheid worden afgerond.

Blijf daarom investeren in individuele werkplekken, maar innoveer uw bedrijf ook verder door gezamenlijke werkruimtes te creëren. Zo blijft het voor ieder bedrijf mogelijk om verder te groeien terwijl werknemers blijven genieten van hun gezondheid en zo productief kunnen blijven.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot Slinger 180 x 80 cm Aluminium Robson eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad robson eiken onderstel aluminium
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

415 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 140 x 80 Wit Natuur eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad natuur eiken poten wit
 • Model 4-poot

261 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 180 x 80 Wit Robson eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten wit
 • Model 4-poot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 120 x 80 cm Grijs Robson eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad robson – poten grijs
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

313 excl. btw

beschikbaar voor levering