Investeren in zit-sta bureaus loont dat?

Waarom het loont te investeren in zit-sta-bureau’s

Sta-zit-bureau’s zijn een belangrijke trend binnen de wereld van kantoormeubilair. De voordelen van staand werken zijn inmiddels grotendeels bekend bij een groot aantal bedrijven; deze zorgen er onder andere voor dat werknemers aanzienlijk productiever kunnen werken. Zitten is allang niet meer van deze tijd, en het is belangrijk dat bedrijven doorhebben dat er ontzettend veel kansen liggen op het moment dat zij het personeel laten overstappen naar staand werken.

Staand werken heeft talloze voordelen tegenover zitten. Zo worden de meeste lichamelijke klachten die voorkomen bij staand werken eenvoudig voorkomen. Dit heeft onder andere te maken met de problemen die tijdens zittend werken voorkomen: de schouders hangen te veel naar achter of worden te veel naar boven gedrukt, de rug is te ver gebogen en ook de nek ervaart te veel spanning. Al deze factoren kunnen voorkomen worden op het moment dat men staand werkt, omdat er dan sprake is van veel minder druk op het lichaam.

Het loont daarom om te investeren in zit-sta-bureau’s, want dit zijn de meest effectieve hulpmiddelen om staand werken binnen uw bedrijf een begrip te maken. Het brengt daarbij een redelijk lage kostenpost met zich mee, omdat u op een groot deel van het kantoormeubilair kunt besparen. Zo zijn er minder bureaustoelen nodig op het moment dat een deel van de medewerkers simpelweg staand werkt.

Hoeveel moet u hiervoor investeren?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het is allereerst belangrijk om te weten dat sta-zit-bureau’s het beste voor de helft van de tijd gebruikt kunnen worden. Dit betekent dat medewerkers gedurende de dag regelmatig wisselen tussen zittend en staand werken. Dit brengt talloze voordelen met zich mee, waaronder het feit dat de bloedstroom aanzienlijk beter functioneert op het moment dat medewerkers gedurende de dag staan. Daarbij helpt het – zoals hierboven ook al wordt benoemd – bij het voorkomen van lichamelijke klachten.

Voor een paar honderd euro per zit-sta-bureau kunt u uw medewerkers al het beste bieden. Het is bijzonder eenvoudig om de medewerkers te laten overgaan tot deze nieuwe bureau’s, vooral wanneer u bezig bent om het kantoormeubilair al te vervangen.

Een sta-zit-bureau werkt bijzonder eenvoudig, en dit is vooral te danken aan het mechanisme dat is ingebouwd. Dit mechanisme helpt het bureau te verstellen, zodat het altijd perfect aansluit bij de behoeftes van het personeel. Zo kan iedere medewerker eenvoudig de hoogte van het bureau verstellen en hiermee optimaliseren voor zowel zittend als staand werken. Dankzij de bijgeleverde afstandsbediening is het bureau binnen enkele seconden verzet en kan de medewerker weer productief aan het werk.

Een opsomming:

 • Hoeveel moet u hiervoor investeren?

 • Start eerst met een test

Start eerst met een test

Het is raadzaam om eerst met een aantal medewerkers een test te starten en te kijken welke stijging in productiviteit u kunt koppelen aan het overstappen op staand werken. Selecteer een afdeling of een aantal medewerkers op een afdeling en laat hen een aantal weken werken achter de sta-zit-bureau’s. Dit is een ideale manier om te zorgen dat een aantal medewerkers al kan wennen aan de nieuwe manier van werken, en om direct te testen wat er nodig is om er het maximale voor de medewerkers uit te halen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot 80 x 80 Zwart Havanna

 • Afmeting 80 x 80 cm
 • Blad havanna poten zwart
 • Handig als aanbouwtafel

232 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 140 x 80 Aluminium Havanna

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad havanna poten aluminium
 • Model 4-poot

261 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 160 x 80 cm Zwart Oxyd

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad Oxyd – poten zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

322 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 100 x 80 Antraciet Wit

 • Afmeting 100 x 80 cm
 • Blad wit poten antaciet
 • Handig als aanbouwtafel

274 excl. btw

beschikbaar voor levering