Onproductieve medewerkers op kantoor

Waarom 30% van de medewerkers onproductief is

De omgeving heeft een sterke invloed

Van alle aspecten die uitmaken of een medewerker gedurende dag productief is blijkt de omgeving een van de sterkste invloeden te hebben. Onder de omgeving vallen onder andere dekantoormeubelen, maar ook toegang tot voldoende zonlicht, gratis koffie en andere dranken, envoldoende verlichting. Omdat veel bedrijven niet in deze belangrijke factoren investeren ervaren medewerkers negatieve emoties.

En deze negatieve emoties hebben weer invloed op de productiviteit. Emoties zoals stress, vermoeidheid en verveling kunnen belangrijke projecten vertragen of zelfs tijdelijk stilleggen. Het is dus goed om naar diverse aspecten van de omgeving te kijken om zo te achterhalen op welke manier je deze kunt verbeteren.

Kijk onder andere…
● Naar de ergonomie op de werkplek
● Hoeveel verlichting er aanwezig is
● Hoe vaak medewerkers koffie drinken
● Of water toegankelijk is gemaakt
● Naar de lichaamshouding van medewerkers

Op basis van deze bevindingen kunt u uitzoeken welke verbeteringen er kunnen worden doorgevoerd. Investeer in ergonomische kantoormeubelen om zo iedere individuele werkplek te verbeteren. Of leg betere verlichting aan, zoals LED-verlichting, zodat uw medewerkers zich beter kunnen concentreren. Zorg daarbij dat medewerkers altijd toegang hebben tot koffie en water om de productiviteit nog verder te stimuleren.

Bied uw medewerkers de beste werkplek

De omgeving kan een grote, negatieve impact op de productiviteit van de medewerkers hebben. Maar door dit om te draaien creëert u een impact die zeer positief zal uitpakken. Zo zijn medewerkers niet alleen productiever wanneer zij een betere omgeving hebben waar rekening is gehouden met bovenstaande aspecten. Deze medewerkers zullen ook aanzienlijk gelukkiger zijn. En deze positieve emoties zult u snel op de werkvloer merken.

Een opsomming

 • De omgeving heeft een sterke invloed

 • Bied uw medewerkers de beste werkplek

 • Laat uw medewerkers een goede ergonomische bureaustoel kiezen

Laat uw medewerkers een goede ergonomische bureaustoel kiezen

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Gelukkige medewerkers zijn namelijk ook aanzienlijk productiever. Zij denken vaker mee bij problemen die op de werkvloer voorkomen en kunnen projecten op de juiste wijze stimuleren. Door gebruik te maken van deze effecten kunt u eigen projecten en de projecten voor uw klanten op juiste wijze uitvoeren en altijd op tijd afleveren. Dit helpt om betere bedrijfsresultaten te behalen en zorgt er op termijn voor dat u meer werk kunt aantrekken.

Zorg er daarom altijd voor dat uw medewerkers toegang hebben tot de beste werkplek die u hen op dat moment kan bieden. Investeer in betere kantoormeubels, maak de werkvloer voldoende verlicht en geef medewerkers exact wat zij nodig hebben. Deze investeringen betalen zich niet altijd op korte termijn uit, maar zullen op lange termijn tot aanzienlijk betere bedrijfsresultaten leiden.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau T-poot Slinger 160 x 80 cm Wit Wit

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad wit – poten wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

322 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×90 Zwart Licht eiken

 • Afmeting 180 x 90 cm
 • Decor blad licht eiken
 • Kleur poten zwart

677 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 160 x 80 Antraciet Natuur eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad natuur eiken poten antraciet
 • Model 4-poot

268 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 80 x 80 Wit Havanna

 • Afmeting 80 x 80 cm
 • Blad havanna poten wit
 • Handig als aanbouwtafel

232 excl. btw

beschikbaar voor levering