belangrijk bij aanschaf ergonomische bureaustoel

Waar u wel en niet op moet letten bij de ergonomische bureaustoel

De ergonomische bureaustoel moet… Eenvoudig te verplaatsen zijn

Bij ergonomie is het van belang om de meubels volledig aan te passen naar eigen behoeftes. Door een bureaustoel met wielen te kopen kunt u zorgen dat uw bureaustoel eenvoudig te verplaatsen is. Zo kunt u de stoel voor- en achteruit verplaatsen en uw zithouding veranderen.

Een comfortabel zitvlak bieden

U zit gemiddeld 6 tot 8 uur per dag in uw bureaustoel. Het is prettig als u altijd comfortabel zit en geen last van klachten krijgt. Kies een ergonomische bureaustoel met kussens in het zitvlak. U zit gedurende de dag altijd comfortabel op een bureaustoel met stevige maar zachte kussens.

Een opsomming

  • De ergonomische bureaustoel moet… Eenvoudig te verplaatsen zijn

  • Een comfortabel zitvlak bieden

  • De rug voldoende ondersteunen

  • Voldoen aan de arbo-wet

  • Beschikken over armsteunen

  • De ergonomische bureaustoel moet niet… Te groot zijn

  • Voor meerdere personen zijn

De rug voldoende ondersteunen

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Rugklachten zijn een bekend probleem op de werkvloer. Door dagelijks een verkeerde lichaamshouding aan te nemen ontstaat er in de rug na verloop van tijd een vervelende pijn. Door de rug beter te ondersteunen worden deze klachten op de juiste manier voorkomen. Let bij de aanschaf van de ergonomische bureaustoel daarom op de rugleuning. Deze moet lang genoeg zijn, zitkussens bevatten en mag geen uitstekende onderdelen bevatten die tot meer klachten kunnen leiden.

Voldoen aan de arbo-wet

Of u de ergonomische bureaustoel nu voor uzelf koopt of voor een van uw medewerkers, u moet hierbij altijd rekening houden met de arbo-wet. In deze wet staan de richtlijnen waar bureaustoelen op de werkvloer aan moeten voldoen. Dit is voor uw personeel essentieel en kan voor uzelf een goede basis bieden met eisen waar de bureaustoel aan zal moeten voldoen.

Beschikken over armsteunen

Met armsteunen wordt de druk op de schouderbladen verlicht. De lichaamshouding die hierdoor wordt aangenomen is gezonder en zal minder snel tot langdurige klachten leiden. Zorg dat de armsteunen net iets boven het bureau uitsteken.

De ergonomische bureaustoel moet niet… Te groot zijn

Als uw nieuwe bureaustoel te groot is dan kunt u hierdoor een verkeerde houding aannemen. U zit dan te ver achterover of uw armen liggen te hoog op de armsteunen. Het is van belang om de ergonomische bureaustoel volledig aan te laten sluiten bij uw lichaam. Een te grote ergonomische bureaustoel kan op de lange termijn toch nog tot vervelende lichaamsklachten leiden.

Voor meerdere personen zijn

Een ergonomische bureaustoel wordt uitgekozen op basis van behoeftes van het lichaam. Omdat ieder lichaam anders is wordt het lastig om een ergonomische bureaustoel voor meerdere personen te kopen. Wanneer u voor meerdere mensen tegelijk nieuwe bureaustoelen wilt kopen dan is het handig om per persoon naar de behoeftes te kijken en niet één soort voor alle medewerkers te kopen.