Ergonomie op kantoor welke handleidingen

Uw snelle handleiding voor ergonomie op kantoor

Wilt u uw werkplekken beter indelen met een specifieke focus op ergonomie? Dan is het goed om vooraf al over informatie over ergonomie te beschikken. Op deze manier kunt u de juiste keuzes maken als u nieuw ergonomisch kantoormeubilair wilt aanschaffen of zorgen dat u alvast voldoende kennis heeft als u in gesprek gaat met een ergonomisch adviseur.

Ergonomie is een belangrijke trend binnen het samenstellen van werkplekken op kantoor. De afgelopen decennia hebben steeds meer mensen met pijn in spieren en gewrichten te maken gehad. Deze opkomst aan lichamelijke klachten is vooral te koppelen aan de opkomst van het aantal kantoorbanen en de manier waarop werkplekken zijn opgebouwd.

Het is voor de meeste mensen niet goed om de gehele dag achter het bureau te zitten, omdat de zithouding achter het bureau over het algemeen niet aansluit bij hoe het lichaam zou moeten zitten. Dit resulteert bijvoorbeeld in vervelende lichamelijke klachten, welke over het algemeen in de nek, rug en schouders voorkomen. Zodra iemand lichamelijke klachten bemerkt, leidt dit tot andere nadelige gevolgen, zoals stress, hoofdpijn en irritatie op het werk.

Voor managers en werkgevers is het hierom essentieel om te zorgen dat zij het personeel de beste werkplekken kunnen bieden. En daar helpt ergonomie actief bij, want bij ergonomie wordt de werkplek volledig aangepast aan de zithouding van ieder persoon. Niet ieder personeelslid van uw organisatie is hetzelfde. U heeft bijvoorbeeld te maken met verschillende lengtes, waardoor niet iedere werkplek geschikt is voor iedere werknemer.v

Zo voert u ergonomie door

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Bij het verbeteren van de zithouding moet vooral gekeken worden naar de manier waarop men nu zit. Als er werknemers zijn die met voorovergebogen schouders achter het bureau zitten, dan leidt dit over het algemeen op korte termijn tot vervelende lichamelijke klachten. Hetzelfde geldt voor iemand die de gehele dag achter een laptop werkt: vaak werkt deze persoon met een gebogen nek waardoor zij met nekklachten te maken krijgen.

Bij het doorvoeren van ergonomie is het daarom van belang dat u deze problemen oplost. Zo is het aanschaffen van een ergonomisch bureaustoel een geschikte oplossing voor dit probleem. Een betere rugleuning zorgt voor een rechte rug, waardoor de schouders over het algemeen ook snel op de juiste positie worden vastgehouden. Daarbij zorgt een bureaustoel van de juiste lengte er ook voor dat de knieën van de werknemer in een hoek van 90 graden staan, waardoor zij ook minder snel last kunnen krijgen van klachten in de onderrug.

Een ander belangrijk aspect van een werkplek is de manier waarop de monitor op het bureau staat. Het is voor de persoon achter het bureau van belang dat het midden van de monitor op ooghoogte zit. Dit voorkomt dat zij de gehele dag voorovergebogen moeten zien om de informatie op het scherm tot zich te nemen.

Een opsomming:

 • Zo voert u ergonomie door

 • Start snel met ergonomie

Start snel met ergonomie

Heijka is gespecialiseerd in het doorvoeren van ergonomische richtlijnen binnen werkplekken op kantoor. Wij helpen u graag bij vragen over ergonomie, zodat u hier een beter beeld van kunt krijgen. Daarbij kunt u ook terecht in onze webwinkel voor ergonomisch kantoormeubilair, om hiermee de werkplekken bij u op kantoor te optimaliseren voor uw personeel.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 160×80 Aluminium Havanna

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur poten aluminium

601 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta bureau onderstel 180 Aluminium

 • Afmeting 180 cm
 • Kleur poten aluminium
 • Exclusief bureaublad

494 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 200×80 Antraciet Wit

 • Afmeting 200 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten antraciet

655 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 140 x 80 Wit Natuur eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad natuur eiken poten wit
 • Model 4-poot

261 excl. btw

beschikbaar voor levering