Het uitzoeken van een ergonomische bureaustoel

Tips voor het uitzoeken van een ergonomische bureaustoel die goed bij u past

Het samenstellen van een ergonomische werkplek is een van de belangrijkste onderdelen voor een goede workflow. Als u achter uw bureau zit, moet u altijd de juiste zithouding aannemen. Bij de meeste traditionele kantoormeubelen is dit lastig, maar bij ergonomisch kantoormeubilair is alles dusdanig samengesteld dat u hier altijd het maximale uit kunt halen.

Het is hierbij altijd noodzakelijk om te kijken welke soort ergonomisch kantoormeubilair het beste bij uw behoeften past. Uw lichaam heeft tenslotte een bepaalde lengte en breedte en de kans bestaat dat u op dit moment al bepaalde klachten heeft die u graag door middel van ergonomie wilt oplossen. Dit kunt u dan ook het beste doen door eerst te kijken naar een geschikte ergonomische bureaustoel, omdat de bureaustoel een grote invloed heeft op de zithouding die u achter uw bureau aanneemt.

Waar moet een ergonomische bureaustoel aan voldoen?

Als we kijken naar de eisen bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel dan moet u allereerst uw eigen lichaam vooropstellen. Dit is tenslotte het uitgangspunt bij de zithouding. Merkt u de afgelopen jaren klachten in uw nek, rug en schouders? Dan is het goed om een ergonomische bureaustoel te nemen die u helpt om deze klachten op te lossen. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van een zithouding waarbij u te ver voorovergebogen zit, wat betekent dat u een bureaustoel moet kopen die laag kan worden ingesteld en een goede rugsteun biedt.

Daarbij moet u bij de ergonomische bureaustoel ook kijken naar aspecten zoals bewegingsvrijheid. Er zijn bureaustoelen met wielen en bureaustoelen met poten. Vanzelfsprekend zijn de bureaustoelen met wielen interessant voor mensen die graag rondrijden met de bureaustoel, terwijl de bureaustoelen met poten juist geschikt zijn voor mensen die statisch op één plek willen blijven.

Binnen het aanbod van ergonomisch kantoormeubilair kunt u ook diverse kanten op binnen het comfort van de stoelen. Zo zijn er ergonomische bureaustoelen met leer, met kunststof en met katoen beschikbaar. Ieder materiaal heeft weer andere kenmerken, waarbij u zelf inspraak heeft bij het kiezen van de ideale mate van comfort. Zo werkt de een optimaal op een kunststof ergonomische bureaustoel terwijl de ander juist op zoek is naar een zachter oppervlak en hierdoor voor de katoenen of leren ergonomische bureaustoel kiest.

Een opsomming:

 • Waar moet een ergonomische bureaustoel aan voldoen?

 • Hoe weet u of een ergonomische bureaustoel bij u past?

 • Andere factoren om rekening mee te houden

Hoe weet u of een ergonomische bureaustoel bij u past?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Wij raden u bij het uitzoeken van een ergonomische bureaustoel allereerst aan om een keer als proef te zitten. Zo kunt u het comfort van de stoel ervaren en weet u ook direct of dit de juiste oplossing is voor uw lichamelijke klachten. Dit merkt u bij de ergonomische bureaustoel vrijwel direct, omdat uw zithouding op de beste manier door de stoel wordt bepaald. De meeste mensen die voor het eerst gebruik maken van een ergonomische bureaustoel die goed is ingesteld ervaren hierbij een ideaal gevoel wanneer zij achter het bureau zitten.

Andere factoren om rekening mee te houden

Bij het uitzoeken van een ergonomische bureaustoel heeft u vanzelfsprekend ook binnen andere factoren een ruime keuze. Zo kunt u op gebied van de prijs vrijwel alle kanten op. Zo kunt u binnen verschillende budgetten de meest ideale ergonomische bureaustoel vinden.

Aspecten zoals kleur zijn ook helemaal in uw eigen handen. Doordat u binnen materiaal ruime keuze heeft, wordt u ook binnen het aspect van kleur niet gelimiteerd tot een aantal keuzes. Zo zijn ergonomische bureaustoelen van kunststof en katoen in vrijwel iedere kleur verkrijgbaar, en kunt u bij leren bureaustoelen vandaag de dag ook uit diverse kleuren kiezen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau T-poot Slinger 160 x 80 cm Zwart Robson eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad Robson – poten zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

322 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Zwart Natuur eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad Natuur eiken
 • Kleur poten zwart

589 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×90 Wit Licht eiken

 • Afmeting 180 x 90 cm
 • Decor blad licht eiken
 • Kleur poten wit

677 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×90 Zwart Havanna

 • Afmeting 180 x 90 cm
 • Decor blad havanna
 • Kleur poten zwart

677 excl. btw

beschikbaar voor levering