Tips voor het inrichten van een ruim kantoor met veel open ruimte

Het kantoor van uw organisatie speelt een belangrijke rol binnen de groei. Het is daarom van groot belang dat uw kantoor zo goed mogelijk wordt ingericht. Steeds meer bedrijven kiezen hierbij voor een ruim kantoor met veel open ruimte. Dit biedt talloze mogelijkheden op het gebied van tevredenheid, gezondheid en bovendien productiviteit.

De overstap naar kantoren met veel open ruimte is de laatste jaren gemaakt. Het is steeds eenvoudiger om een kantoor in te richten dat helemaal voldoet aan de wensen van het bedrijf en van de werknemers. Dit resulteert keer op keer in prachtige kantooromgevingen waar iedere werknemer zichzelf maximaal kan ontplooien.

Wij geven u graag meer informatie over hoe u het maximale uit uw personeel en kantooromgeving kunt halen. In dit artikel leest u daarom enkele tips die u hierbij zullen helpen.

Start met een basis van mooie kantoorplanten

Een open ruimte wordt het best benut op het moment dat er veel groen aanwezig is; dit is een van de voordelen van een open kantooromgeving. Kantoorplanten dragen onder andere bij aan een hogere productiviteit. Daarbij helpen de planten om de zuurstof in de omgeving te verversen, waardoor het personeel aanzienlijk gezonder is.

Binnen het aanbod aan kantoorplanten kunt u vrijwel alle kanten op. Zo worden er vandaag de dag zelfs hele muren beplant met kantoorplanten. Dit heeft onder andere tot gevolg dat het personeel meer uit zichzelf haalt, en biedt daarbij ook een mooi visueel element waarin de ruimte groter lijkt.

Een opsomming:

 • Start met een basis van mooie kantoorplanten

 • Stel de bureau’s bij elkaar op

 • Let op de keuken

 • Plaats banken en woonaccessoires in de open ruimte

 • Werk met een ergonomisch specialist

Stel de bureau’s bij elkaar op

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het is binnen een open ruimte aan te raden om de bureau’s toch dicht bij elkaar te plaatsen. Dit biedt het personeel de mogelijkheid om snel met elkaar te overleggen en op deze manier sneller projecten af te werken. Daarbij houdt u hierdoor een groter deel van de open ruimte over, wat u kunt gebruiken voor de andere elementen die u binnen de open kantoorruimte wilt aanleggen.

Let op de keuken

Het is binnen een open kantoorruimte belangrijk om een goede locatie te kiezen voor de keuken. Hier kan het personeel koffie pakken, de lunch klaarmaken en even rustig met elkaar praten. Het is raadzaam om de keukenruimte op redelijke afstand van de werkplekken te houden, zodat het geluid dat uit de keuken komt niet leidt tot een vervelende afleiding bij het personeel.

Plaats banken en woonaccessoires in de open ruimte

De ruimte die u op de werkvloer overhoudt en welke u maximaal wilt benutten kan het beste dienst doen als plek waar men tot rust kan komen. Plaats daarom enkele banken en woonaccessoires op deze plekken, zodat het personeel er op ieder moment voor kan kiezen om echt even tot rust te komen. Zij kunnen hier samen praten over de projecten waar zij aan werken of even 15 tot 30 minuten relaxen tot zij weer aan de slag gaan.

Werk met een ergonomisch specialist

Bij het maximaal benutten van een open werkruimte is het handig om met een professional op het gebied van ergonomie samen te werken. Zo kunt u er bij de inrichting van uw open kantoor rekening mee houden welke elementen bijdragen aan een betere gezondheid van het personeel. Ergonomie is een belangrijke factor binnen een goede kantooromgeving.

Heijka helpt u graag bij alles op het gebied van ergonomie. Naast de levering van ergonomisch kantoormeubilair staan wij ook altijd voor u klaar om u te adviseren op het gebied van ergonomie. U kunt contact opnemen met onze ergonomische specialist Corné via sales@heijka.nl of ons telefonisch bereiken via 0416 – 23 56 65.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaublad 160 x 80 cm Havanna R42006VV

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur R42006VV

130 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×90 Antraciet Wit

 • Afmeting 180 x 90 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten antraciet

677 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 140 x 80 cm Grijs Natuur eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad Natuur eiken – poten grijs
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

317 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 180 x 80 cm Zwart Natuur eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad Natuur eiken – poten zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

330 excl. btw

beschikbaar voor levering