Tips voor productiever tijdens thuiswerken

Productiever tijdens thuiswerken? Hier zijn 5 handige tips

Thuiswerken is een van de betere manieren om tijd te besparen. U hoeft niet urenlang in de file te staan en kunt daarbij ook zonder externe afleidingen van collega’s werken. Het aantal thuiswerkers is de laatste jaren aanzienlijk gestegen, vooral nu er steeds meer ZZP’ers in Nederland staan geregistreerd.

Toch kampt een deel van de thuiswerkers met tegenvallende resultaten. De productiviteit ligt bij thuiswerken lager in vergelijking met een dag werken op kantoor. En dit heeft allerlei oorzaken, waaronder afleidingen door postbezorgers, kinderen en zelfs de televisie.

Wij helpen u graag zo productief mogelijk te zijn en geven u in dit artikel 5 handige tips die bijdragen aan een hogere productiviteit.

Tip 1: Maak een duidelijke planning

Net als op kantoor, is het thuis belangrijk om een goede planning op te stellen. Door de juiste planning aan te houden is het gemakkelijker om maximaal productief te blijven. Dit betekent niet alleen dat u een to do-lijstje moet maken, het draait ook om het volledig inplannen van het werk.

Plan ieder onderdeel van de werkdag daarom zo zorgvuldig mogelijk in. Houd rekening met de tijd die het kost om het werk uit te voeren en houd periodes van ongeveer 15 minuten aan om alles effectief in te plannen.

Een opsomming:

 • Tip 1: Maak een duidelijke planning

 • Tip 2: Zorg voor de ideale werkplek

 • Tip 3: Vermijd alle afleidingen

 • Tip 4: Houd een sterke discipline aan

 • Tip 5: Creëer de ideale thuiswerkdag

Tip 2: Zorg voor de ideale werkplek

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Op kantoor wordt er ongetwijfeld alles aan gedaan om te zorgen dat u maximaal productief kunt werken. Zo is de kans groot dat uw werkplek volledig is ingericht aan de hand van ergonomische richtlijnen. En deze richtlijnen wilt u ook in het kantoor aan huis doorpakken.

Ergonomie draait om het samenstellen van een werkplek waar u maximaal productief kunt werken. Houd hierbij rekening dat uw lichaam specifieke behoeftes heeft terwijl u achter het bureau zit. Met ergonomie voorkomt u lichamelijke klachten in de schouders, nek en rug en kunt u altijd productief blijven werken.

Bekijk hier hoe u de ideale werkplek inricht >>

Tip 3: Vermijd alle afleidingen

Het is vooral effectief om thuis te werken als u hier zo min mogelijk afleidingen heeft, en dit heeft u over het algemeen zelf in de hand. Zorg dat u als enige thuis bent, want dit voorkomt afleidingen van mensen om u heen. Worden er pakketjes bezorgd? Laat deze dan in de avonduren bezorgen.

Hoe meer afleidingen u vermijdt, hoe hoger uw productiviteit. Als u net lekker aan de slag bent gegaan met de administratie of een uitgebreid onderzoeksrapport dan is het prettig om niet uit uw focus te vallen.

Tip 4: Houd een sterke discipline aan

Uw productiviteit hangt grotendeels af van de discipline die u hierbij aanhoudt. Hoe hoger uw motivatie om uw werk uit te voeren, hoe groter de kans dat u ook echt alles op uw planning afkrijgt. Houd hierom altijd het einddoel in gedachte: het totale werk dat u op een dag moet verrichten.

U kunt een sterkere discipline ontwikkelen door zo veel mogelijk op het eindresultaat te richten. Het eindresultaat kan bestaan uit het afronden van een rapport of het behalen van een mijlpaal binnen de opdracht waar u op dit moment mee bezig bent.

Tip 5: Creëer de ideale thuiswerkdag

Het is bij de meeste mensen niet direct zo dat zij maximaal productief kunnen werken als zij thuiswerken. Dit vereist een langzame opbouw van verschillende elementen. Zorg dat u doorheeft wat bijdraagt aan de meest productieve dag, zodat u dit uiteindelijk iedere dag kunt herhalen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaustoel Utrecht

 • Geschikt tot max. 150 kg
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

499 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 180 x 80 Zwart Havanna

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad havanna poten zwart
 • Model 4-poot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaublad 140 x 80 cm Robson eiken T-537

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur T-537

97 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Rotterdam

 • Solide bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

417 excl. btw

beschikbaar voor levering