Motivatie voor nieuwe medewerkers

Nieuwe medewerkers motiveren om vanaf het eerste moment hard te werken

Motivatie is het gevolg van relaties met collega’s

Nieuwe medewerkers hebben het niet altijd even gemakkelijk; zij komen vaak in een team terecht waar zij nog niemand kennen. Deze start kan al zeer demotiverend werken: het kan er zomaar toe leiden dat zij de cultuur op uw werkvloer niet goed begrijpen. Zo zijn open werkvloeren voor sommige medewerkers bijvoorbeeld helemaal nieuw, waardoor zij flink moeten wennen.

Het is daarom aan uw andere medewerkers – de nieuwe collega’s van de nieuwe medewerker – om de nieuwe collega extra te motiveren. De motivatie stijgt naarmate de nieuwe collega zich welkom voelt. Dit resulteert er al snel in dat zij nog meer plezier in hun werk hebben en ‘s ochtends wakker worden met een positieve gedachte over het werk.

Investeer daarom altijd in de bedrijfscultuur. Hoe beter collega’s met elkaar omgaan, hoe groter de kans dat nieuwe medewerkers zich welkom voelen en vanaf de eerste dag gemotiveerd aan het werk gaan. Zo helpt u de werkvloer te optimaliseren en maakt u het ook voor de huidige medewerkers een betere locatie om hard te werken.

Zorg direct voor de juiste taken

Een nieuwe medewerker raakt pas echt gemotiveerd op het moment dat deze aan projecten kan werken waar deze speciaal voor is binnengehaald. Zorg er daarom voor dat er voldoende werk is waar de nieuwe medewerker mee aan de slag kan. Inwerken kan enkele dagen duren, maar u kunt dit traject aanzienlijk verkorten door interessante projecten onder de neus van de nieuwe medewerker te leggen.

Licht de rest van het team ook in over de projecten die de nieuwe medewerker zal uitvoeren. Zo vergroot u de kans dat het team helpt op het moment dat de nieuwe medewerker het standaardtraject even niet begrijpt; de drempel is op dat moment lager om vragen aan collega’s te stellen.

Maak het ook duidelijk met wie de nieuwe medewerker samenwerkt. Zij worden over het algemeen sneller gemotiveerd wanneer zij samenwerken met iemand die het project goed kan overzien en op de juiste momenten inspringt. De ene collega is beter dan de ander, dus het is voor u ook van belang dat u voldoende kennis over de vaardigheden van huidige werknemers heeft.

Een opsomming

 • Motivatie is het gevolg van relaties met collega’s

 • Zorg direct voor de juiste taken

 • De drie aspecten van motivatie

De drie aspecten van motivatie

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Uiteindelijk draait het motiveren van nieuwe medewerkers dus om drie zaken:
– Zorg voor de juiste omgeving
– Leg interessante projecten voor
– Maak het verbinden met andere collega’s zo eenvoudig mogelijk

Wanneer de setting helemaal goed is ingericht, zal de nieuwe medewerker zich sneller welkom voelen. Zo zal de motivatie sneller stijgen en worden de nieuwe projecten ook al met een hogere snelheid uitgevoerd. Ideaal voor de nieuwe medewerker, maar nog beter voor uw bedrijf.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 180×90 Wit Havanna

 • Afmeting 180 x 90 cm
 • Decor blad havanna
 • Kleur poten wit

677 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Se7en LX111 2D

 • Vormgegeven bureaustoel
 • 7 jaar garantie
 • Voorzien van 2D comfort armleggers

344 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 180 x 80 cm Zwart Wit

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad wit – poten zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

330 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 160×80 Aluminium Oxyd

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad betonlook
 • Kleur poten aluminium

601 excl. btw

beschikbaar voor levering