De keuze voor een open werkplek ?

Moet u kiezen voor een open werkplek als u uw team uitbreidt?

Naarmate uw team steeds groter wordt is het belangrijk om te kijken of de huidige opstelling van werkplekken wel de juiste manier is om uw personeel te huisvesten. Er zijn tenslotte nog meer opties wanneer het aankomt op het samenstellen van het ideale kantoor voor een groeiend team.

Al jaren worden er allerlei onderzoeken gepubliceerd waarin is opgenomen wat de beste manier is om uw team te huisvesten. Het ene onderzoek zweert bij individuele werkplekken voor iedere werknemer terwijl het andere onderzoek juist aangeeft dat ieder lid van het team in één kamer moet zitten.

Het is dan ook lastig om uit te zoeken welke optie uiteindelijk het beste is. En daar kunt u als werkgever/manager eenvoudig verandering in brengen. Het antwoord is namelijk eenvoudig: het loont bij bepaalde mensen om voor individuele werkplekken te kiezen terwijl anderen juist behoefte hebben aan een werkomgeving waar iedereen samen zit.

De persoonlijkheden van individuen

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het is niet gemakkelijk om vooraf uit te zoeken wat u het beste kunt doen voor uw personeel. Omdat ieder personeelslid anders is, komt het regelmatig voor dat de ene werknemer ervoor kiest lekker alleen te werken terwijl de andere werknemer juist behoefte heeft aan het contact met zijn of haar collega’s.

Dit kan er dan ook in resulteren dat de persoonlijkheden van uw personeel met elkaar in de knoop komen te zitten. En dat is vanzelfsprekend een factor die u altijd zo veel mogelijk probeert te voorkomen. Hoe langer u wacht met het uit elkaar brengen van individuen die niet lekker samenwerken, hoe groter de kans dat het uiteindelijk kan uitmonden tot een probleem dat zich op lange termijn nog verder kan ontwikkelen.

Kijk hierom altijd goed naar de persoonlijkheden van de individuen die bij u op de werkvloer zitten. Het loont vaak om ieder individu apart te bekijken en op basis van persoonlijkheid te scheiden. Mensen die goed in hun eentje werken krijgen een eigen individuele werkplek terwijl personeel dat beter presteert op een open werkvloer ook een plek krijgt op deze open werkvloer.

Een opsomming:

 • De persoonlijkheden van individuen

 • Het samenbrengen van persoonlijkheden

 • Neem contact met ons op

Het samenbrengen van persoonlijkheden

Zodra u meer duidelijkheid heeft over de wijze waarop u de werknemers kunt indelen is het tijd om de persoonlijkheden samen te brengen. Zet de extroverte werknemers niet bij elkaar, omdat dit ertoe kan leiden dat zij elkaar continu afleiden. Het is vaak beter om de extroverte werknemers een gescheiden werkplek aan te bieden en aan de introverte werkplekken op de open werkvloer.

 

Zolang u vooral de focus op samenwerking legt, is het aanzienlijk eenvoudiger om iedere dag het maximale uit uw personeel te halen. En door de introverte en extroverte werknemers van elkaar te scheiden maakt u het nog eenvoudiger om iedere dag de beste keuzes voor uw bedrijf te maken.

Neem contact met ons op

Bent u klaar om uw open werkvloer samen te stellen en direct te kijken voor het samenstellen van de individuele werkplekken? Neem dan eerst nog even contact met ons op. Wij kijken graag samen met u welke mogelijkheden er zijn om het maximale uit uw werkomgeving te halen en zo ook het maximale uit ieder personeelslid te halen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 180×90 Wit Wit

 • Afmeting 180 x 90 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten wit

677 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 140 x 80 Antraciet Wit

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad wit poten antaciet
 • Model 4-poot

261 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×90 Antraciet Licht eiken

 • Afmeting 180 x 90 cm
 • Decor blad licht eiken
 • Kleur poten antraciet

677 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 140 x 80 Wit Wit

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad wit poten wit
 • Model 4-poot

261 excl. btw

beschikbaar voor levering