Milieubewust op kantoor: 5 do’s en don’ts

Milieubewust op kantoor: 5 do’s en don’ts

Vind je het belangrijk om het milieu te beschermen, zodat de volgende generaties ook nog van de natuur kunnen genieten? Probeer dan niet alleen milieubewust te zijn als je thuis bent, maar bescherm het milieu ook op kantoor. In dit artikel lees je hoe je wat je wel en juist niet moet doen als je milieubewust wil zijn op kantoor.

5 do’s voor milieuvriendelijkheid op kantoor

Er zijn enkele dingen die je zeker wel moet doen als je je milieubewust wil gedragen op kantoor. We sommen de vijf belangrijkste do’s voor milieuvriendelijkheid hieronder voor je op.

1: Ga bewust om met kantoorartikelen

Papier dat je gebruikt hebt, hoef je niet meteen weg te gooien. Je kunt de achterkant bijvoorbeeld ook gebruiken als kladpapier.

2: Investeer in duurzaam kantoormeubilair

Is jouw kantoormeubilair aan vervanging toe? Koop dan duurzaam kantoormeubilair en je draagt actief bij aan een beter milieu.

3: Gebruik zo min mogelijk energie

Thuis probeer je zo veel mogelijk energie te besparen, maar op kantoor houd je je hier nog niet mee bezig. Zonde, want je kunt veel bereiken door zo min mogelijk energie te gebruiken op kantoor.

4: Koop energiezuinige elektronica

Je hebt nu eenmaal elektronica nodig op kantoor: hier kun je niet onderuit. Koop je energiezuinige elektronica, dan kun je veel energie besparen. Je hebt de apparaten die je nodig hebt altijd bij de hand, zonder het milieu te schaden.

5: Print wat minder

Iedere keer als je iets wil uitprinten, vraag je jezelf af of je dit printje echt nodig hebt. Print je minder, dan gaan er minder bomen verloren. Zo draag je actief bij aan een beter milieu.

Een opsomming:

 • 5 do’s voor milieuvriendelijkheid op kantoor

 • 5 don’ts voor milieuvriendelijkheid op kantoor

5 don’ts voor milieuvriendelijkheid op kantoor

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Er zijn enkele dingen die je zeker wel moet doen als je milieubewuster wil handelen op kantoor, maar er zijn ook enkele dingen die jouw milieuvriendelijkheid op kantoor in de weg zitten. Hieronder lees je wat de belangrijkste don’ts zijn voor milieuvriendelijkheid op kantoor.

1: Iedere dag met de auto

Ga je iedere dag met de auto naar het werk, dan draag je actief bij aan de uitstoot van CO2. Misschien kun je een keer met de trein gaan of is het mogelijk om te carpoolen met collega’s. Nog beter: gewoon met de fiets naar je werk!

2: Koffie drinken uit wegwerpbekers

Wegwerpproducten zijn erg slecht voor het milieu. Drink je jouw koffie uit wegwerpbekers? Vervang deze dan door koffiemokken, die je steeds weer opnieuw kunt gebruiken. Zo draag je actief bij aan ene beter milieu.

3: Chemische schoonmaakmiddelen gebruiken

Chemische schoonmaakmiddelen zijn slecht voor het milieu. Als je een milieubewust kantoor wil runnen, kun je beter overstappen op ecologische schoonmaakmiddelen. En wordt jouw kantoor schoongemaakt door schoonmakers? Vraag hen dan ecologische schoonmaakmiddelen te gebruiken.

4: Al het afval in dezelfde container

Afval scheiden kost totaal geen moeite, maar dit draagt wel bij aan een beter milieu. Scheid je het afval op kantoor nog niet, dan is het goed om hier zo snel mogelijk mee te starten.

5: Wegwerp promotieartikelen bestellen

Veel bedrijven gebruiken promotiemiddelen om hun organisatie op de kaart te zetten. Dit is prima, maar bestel dan wel duurzame promotieartikelen. Wegwerp promotieartikelen zijn niet goed voor het milieu.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot Slinger 140 x 80 cm Aluminium Wit

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad wit onderstel aluminium
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

401 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureauonderstel zit-sta 160 cm Zwart

 • Afmeting 160 cm
 • Kleur poten zwart
 • Exclusief bureaublad

455 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 140 x 80 cm Grijs Logan eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad Logan – poten grijs
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

317 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 140 x 80 cm Wit Robson eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad robson eiken onderstel wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

401 excl. btw

beschikbaar voor levering