Meer creativiteit op het werk

Bij sommige bedrijven is effectief werken erg belangrijk, bij andere organisaties speels creativiteit een grotere rol dan effectiviteit. Hoort jouw bedrijf bij de laatste groep? Dan helpen wij je graag om jouw kantoor op de juiste manier in te richten, zodat de creativiteit van je werknemers gestimuleerd wordt. In dit artikel geven we je enkele tips voor meer creativiteit op het werk, met de juiste kantoorinrichting.

Richt de kantoorruimte speels in

Wil je creativiteit stimuleren op de werkvloer? Dan mag je de werkruimte best wat minder strak inrichten. Met een speelse inrichting stimuleer je niet alleen creativiteit, maar kunnen je werknemers bovendien beter met elkaar samenwerken.

Extra tip: ga niet volledig voor creativiteit, maar zorg er ook voor dat je werknemers productief kunnen werken. Creëer bijvoorbeeld ook stilteruimtes waar de mensen die even in alle rust willen werken, goed aan de slag kunnen.

Een opsomming:

 • Richt de kantoorruimte speels in

 • Creëer creatieve ruimtes

 • Werk met een vrolijk kleurenpallet

 • Vraag je werknemers om input

Creëer creatieve ruimtes

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Vind je creativiteit belangrijk, maar vind je het ook belangrijk dat je werknemers rustig en productief kunnen werken? Richt dan niet je gehele kantoor in als een creatieve werkomgeving, maar kies ervoor om enkele ruimtes creatief in te richten. In deze ruimtes kan vergaderd, gebrainstormd en gelachen worden. In de rest van de kantoorruimte wordt gewoon hard gewerkt. Zeker als niet alle werknemers een even creatieve functie hebben, is het prettig om met creatieve ruimtes te werken. De analytische werknemers kunnen in dit geval gewoon lekker en rustig doorwerken op kantoor.

Werk met een vrolijk kleurenpallet

Vrolijke kleuren stimuleren creativiteit. Daarnaast zorgt een vrolijk kleurenpallet ervoor dat je kantoorruimte een stuk frisser en jonger oogt. Je kunt wat meer kleur in de kantoorruimte brengen door een wandje te verven, maar ook door gekleurde meubels te kopen. Heijka Kantoormeubelen heeft diverse gekleurde meubels in het assortiment. Wij helpen je graag een mooi kleurenpallet samen te stellen voor jouw kantoorruimte.

Vraag je werknemers om input

Weet je niet zo goed hoe je jouw kantoor creatief moet inrichten? Vraag dan je werknemers om input. Vraag aan je werknemers hoe je hun creativiteit zou kunnen stimuleren. Bijkomend voordeel: je werknemers voelen zich betrokken en gehoord. Dit is goed voor hun werktevredenheid.

Natuurlijk hoef je niet al hun input mee te nemen, maar je kunt er wel voor kiezen om een deel van hun input mee te nemen in de nieuwe kantoorinrichting. Geven je medewerkers bijvoorbeeld aan dat ze graag brainstormen in een informele werkomgeving? Dan richt je die extra kamer op kantoor zo informeel mogelijk in, om hier een echte brainstorm kamer van te maken. Een gemakkelijke manier om je werknemers om input te vragen, is door een ideeënbus op kantoor te zetten. Stuur iedereen een mailtje over de ideeënbus en de bus stroomt vanzelf vol.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaustoel Dongen


 • Comfortabele bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

322 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 180 x 80 cm Wit Robson eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad Robson – poten wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

330 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta bureau onderstel 140 Aluminium

 • Afmeting 140 cm
 • Kleur poten aluminium
 • Exclusief bureaublad

494 excl. btw

beschikbaar voor levering

Verstelbare CPU houder klein zwart

Montage onder werkblad Max. gewicht 30 kg Kleur zwart

45 excl. btw

beschikbaar voor levering