Gebruik ergonomie en maak het verschil op kantoor

Maak het verschil op uw kantoor met het gebruik van ergonomie

Ergonomie, het lijkt voor sommige bedrijven nog steeds een magisch woord waar allerlei voordelen aan hangen maar waarvan niet zeker is of dit ook echt geschikt is voor het bedrijf zelf. En toch zijn er wereldwijd al miljoenen bedrijven, zowel klein als groot, die actief bezig zijn met het verbeteren van de ergonomie binnen de organisatie.

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van ergonomie aanzienlijk bijdraagt aan de productiviteit en gezondheid van uw medewerkers. En dit is al direct vanaf de eerste dag dat u het ergonomische kantoormeubilair in gebruik neemt. Doordat ergonomisch kantoormeubilair inspeelt op een betere zithouding, kunnen medewerkers eenvoudig grote problemen voorkomen op het gebied van lichamelijke klachten. Dit maakt het voor steeds meer medewerkers mogelijk om zonder problemen te werken en van hieruit aanzienlijk sneller hun werk kunnen afronden.

Want een verkeerde zithouding is al jarenlang binnen de kantoorwereld de grootste oorzaak van lichamelijke klachten. En deze lichamelijke klachten leiden uiteindelijk ook tot problemen op het gebied van gezondheid, waarbij stress een van de meest vervelende gevolgen is. Dit wilt u vanzelfsprekend volledig vermijden binnen uw personeel, want stress kan een gevaarlijk mentaal probleem voor uw medewerkers zijn.

Waarom moet u aan de slag met ergonomie?

Bij ergonomie draait het erom dat u het beste voor uw medewerkers kunt bieden. Dit betekent onder andere dat u kijkt naar manieren die ertoe leiden dat zij gezonder worden. Bij ergonomie is dit specifiek de zithouding, om problemen in spieren en gewrichten te voorkomen. De kans bestaat dat u een van uw personeelsleden hebt gehoord over het feit dat zij op dit moment last hebben van de schouders, nek of rug, en dat zijn problemen die door een verkeerde zithouding worden veroorzaakt.

Wanneer u aan de slag gaat met ergonomie kunt u problemen zoals deze eenvoudig voor uw personeel oplossen. En daar krijgt u als werkgever/manager een hoop voor terug. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop men nu tegengehouden wordt om maximaal productief te zijn doordat zij deze klachten merken. Als deze klachten eenmaal worden opgelost, zullen zij minder naar de fysiotherapeut gaan en hiermee dus ook minder ziektedagen opnemen.

Een opsomming:

 • Waarom moet u aan de slag met ergonomie?

 • Is dit de juiste tijd voor ergonomie?

Is dit de juiste tijd voor ergonomie?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Als u op dit moment budget heeft om het huidige kantoormeubilair te vervangen dan is het op dit moment inderdaad tijd om over te stappen naar het ergonomische kantoormeubilair. Dit brengt op ieder moment, of u het nu vandaag of over 3 maanden doet, goede resultaten met zich mee. Het is niet lastig om over te stappen, zolang u zich goed inleest in de diverse aspecten die van belang zijn bij het samenstellen van een ergonomische werkplek. Daarover leest u in dit artikel meer.

Daarbij willen wij u aanraden om altijd in gesprek te gaan met een ergonomisch adviseur die u verder kan helpen op het gebied van ergonomie. Zo kunt u de laatste informatie over ergonomie horen en weet u ook zeker dat u echt het beste voor uw personeel voorheeft zodra u overstapt naar de nieuwe mogelijkheden op het gebied van ergonomie.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 140×80 Zwart Oxyd

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad Betonlook
 • Kleur poten zwart

594 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Body

 • Luxe design bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

507 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Goirle

 • Netwave bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

367 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zadelkruk Matera large kv

 • Voorzien van voetenring
 • 3 jaar garantie
 • Hoogteverstelling 65-90.5 cm

183 excl. btw

beschikbaar voor levering