Met ergonomie een betere gezondheid

Maak gezondheid de kern met betere ergonomie

De gezondheid van uw medewerkers en collega’s staat gelijk aan de gezondheid van uw bedrijf. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat mensen aanzienlijk beter functioneren wanneer zij gezond zijn. Dit houdt bijvoorbeeld in dat er goede lunches geserveerd moeten worden, maar ook dat er rekening gehouden moet worden met factoren zoals ergonomie.

Bij ergonomie draait het om slechts één ding: het optimaal inrichten van de werkplek, zodat deze perfect bij de behoeftes van de gebruiker past. Door een gezonde zithouding te stimuleren kan het bloed beter stromen, komen er minder snel lichamelijke klachten voor en wordt men bovendien ook nog eens een stuk productiever.

Het is hierom raadzaam om ergonomie een centrale plek in het bedrijf te geven. Hoe beter u de richtlijnen van ergonomie aanhoudt, hoe groter de kans dat u hier maximaal van kunt profiteren. U zorgt voor een betere gezondheid bij uw medewerkers en geniet vervolgens van een verhoogde productiviteit.

Hoe werkt ergonomie?

Ergonomie heeft een aantal basisrichtlijnen die zullen helpen om voor iedere werknemer de ideale werkplek samen te stellen. Dit houdt onder andere in dat u in gesprek moet gaan met uw werknemers en collega’s, want zij kunnen eigen wensen en behoeftes aangeven die zullen helpen om uw ergonomische doelen te bereiken.

Wij kijken hierbij naar enkele richtlijnen waar u rekening mee moet houden als u ergonomie op de werkvloer wilt doorvoeren:

Een opsomming:

  • Hoe werkt ergonomie?

  • Stel uw medewerkers de juiste vragen

  • Maak ergonomie een kernfactor van uw bedrijf

  • Laat u adviseren door een professional

Stel uw medewerkers de juiste vragen

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

De eindgebruiker heeft de grootste invloed op de samenstelling van een ergonomische werkplek. Het is hierom belangrijk om de wensen en behoeftes van de eindgebruiker te achterhalen. Dit kunt u doen door vragen te stellen, zoals:

– Ervaart u op dit moment klachten in de nek, rug of schouders?

– Heeft u na werktijd stress door deze klachten?

– Hoe comfortabel zijn uw bureau en bureaustoel?

– Welke kantoormeubelen en -accessoires mist u op dit moment?

Deze vragen geven een beter inzicht in de wensen en behoeftes van een werknemer. Als er wordt aangegeven dat de werkplek op dit moment niet comfortabel is dan is het raadzaam door te vragen hoe de werkplek beter kan worden ingericht.

Maak ergonomie een kernfactor van uw bedrijf

De groei van uw bedrijf moet zo veel mogelijk worden gestimuleerd. Dat resulteert er niet alleen in dat u betere bedrijfsresultaten behaalt, uw medewerkers zullen met u meegroeien. Doordat de resultaten van ergonomie dusdanig hoog zijn (tot wel 10% extra productiviteit) loont het om hier maximaal in te investeren. Hier plukken alle medewerkers de vruchten van.

Laat u adviseren door een professional

U kunt ergonomisch advies aanvragen op basis van de wensen en behoeftes die u vanuit uw medewerkers hoort en de ergonomische doelen die u binnen uw bedrijf stelt. Een adviseur kan u de beste uitleg geven over de factoren waar u tijdens de aankoop op moet letten. Daarbij zal een adviseur u ook doorverwijzen naar de beste locatie om uw aankopen te doen.

Direct behoefte aan advies van een professional? Neem dan nu contact met ons op >>