de juiste keuze van een vergadertafel

Maak deze fouten niet bij het kiezen van een nieuwe vergadertafel

Kies geen kleine vergadertafel

Het aantal mensen dat deelneemt aan een vergadering verschil per vergadersessie. Het wordt aanbevolen om vergaderingen met maximaal 7 andere personen te houden. Bij het kopen van een nieuwe vergadertafel is het daarom van belang om voldoende ruimte aan de vergadertafel te hebben. Vergaderingen kunnen frequent meer dan 8 deelnemers hebben, ook hier moet u rekening mee houden.

Een te kleine vergadertafel biedt vanzelfsprekend niet voldoende ruimte voor grote vergaderingen. Omdat u beperkt bent tot het aantal zitplaatsen wordt het onmogelijk om vergaderingen met meerdere teams te houden. Kies een vergadertafel met voldoende zitplaatsen om te voorkomen dat u grote vergaderingen op een dure externe locatie moet houden.

Houd rekening met ergonomie

Bij ergonomie draait het om het creëren van een werkplek die aansluit op het lichaam. Het is vervelend om niet goed plaats te kunnen nemen aan de vergadertafel. Wanneer medewerkers ver voorover moeten buigen kan dit leiden tot lichamelijke klachten. Bovendien zullen zij tijdens de vergadering een verlaagde concentratie hebben en minder goed opletten.

Bij het uitzoeken van een nieuwe vergadertafel is het belangrijk om ook naar de ergonomie te kijken. Zo kunt u voorkomen dat participanten tijdens de vergaderingen afgeleid zijn en hierdoor essentiële informatie missen. Daarbij wordt de creativiteit van deze werknemers ook aanzienlijk verminderd en kunnen zij niet optimaal presteren.

Een opsomming

 • Kies geen kleine vergadertafel

 • Houd rekening met ergonomie

 • Materiaal, hoogte en vorm

Materiaal, hoogte en vorm

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

U kunt bij de aanschaf van een vergadertafel kiezen uit talloze opties. Vergadertafels worden van allerlei materialen gemaakt. Hout is het meest voorkomende materiaal en zelfs hierbinnen zijn meerdere opties. Er zijn duurzame houtsoorten, welke bijzonder milieuvriendelijk zijn. Maar u kunt ook kiezen voor exclusievere houtsoorten, welke uw vergaderruimte een unieke uitstraling geven.

Het is mogelijk de hoogte van de vergadertafel zelf aan te geven. Hier wordt bij de productie rekening mee gehouden. De vergadertafel wordt op maat gemaakt. Bij de hoogte moet u, zoals eerder in dit artikel aangegeven, rekening houden met de ergonomie. De hoogte moet aansluiten met de zithoogte die de vergaderstoelen bieden. Een te hoge of te lage tafel zal leiden tot een verlaagde concentratie bij de participanten van de vergadering.

De vorm van de vergadertafel heeft invloed op de vergaderingen. Een ovaalvormige vergadertafel zal de participanten meer mogelijkheden tot inbreng bieden. Rechthoekige vergadertafels zorgen juist voor een anonieme aanwezigheid. Bij deze vergadertafels vallen sommige deelnemers uit het zicht van de voorzitter waardoor zij minder snel hun eigen inbreng delen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 140×80 Zwart Licht eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad licht eiken
 • Kleur poten zwart

594 excl. btw

beschikbaar voor levering

Zit-sta elektrisch 200 Aluminium

 • Afmeting 200 cm
 • Kleur poten aluminium
 • Exclusief bureaublad

533 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 200 x 100 Antraciet Natuur eiken

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Blad natuur eiken poten antraciet
 • Model extra groot

339 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureauonderstel zit-sta 180 cm Grijs

 • Afmeting 180 cm
 • Kleur poten grijs
 • Exclusief bureaublad

455 excl. btw

beschikbaar voor levering