Laat uw organisatie sneller groeien met ergonomie

Bent u op dit moment al voor uw medewerkers bezig om voor de maximale productiviteit te zorgen? Bedrijven die actief in het eigen personeel investeren ervaren een snellere groei dan organisaties die hier weinig of geen budget voor vrijmaken. Investeringen hebben een groot aantal voordelen, waaronder het feit dat medewerkers bereid zijn harder te werken.

De mate van productiviteit die men op kantoor ervaart is onder andere afhankelijk van de manier waarop werkplekken zijn samengesteld. Hierbij is ergonomie het kernwoord, want dankzij ergonomie kunt u voor de juiste samenstelling van werkplekken zorgen en biedt u uw medewerkers de mogelijkheid om iedere dag het maximale uit hun dag te halen.

Het is prettig als uw medewerkers zo snel mogelijk de taken op hun takenlijst uitvoeren. Dit biedt voordelen op het gebied van financiën, omdat uw klanten tevreden zullen zijn met de verlaagde levertijd van specifieke projecten. Daarbij heeft u hier ook vanuit uw eigen organisatie veel baat bij. Het is zonde als projecten lang blijven liggen omdat medewerkers niet op ieder moment de maximale focus kunnen behouden.

Waarom werkt ergonomie?

Bij ergonomie draait het specifiek om het optimaliseren van de zithouding. Het is niet goed om de hele dag achter een bureau te zitten. Dit brengt talloze gezondheidsrisico’s met zich mee. Zo kampen medewerkers die de hele dag achter het bureau zitten sneller met lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, maar ook klachten in de spieren en gewrichten.

Ergonomie draait dit proces volledig om, waardoor het wel draaglijk wordt om voor lange tijd achter het bureau te zitten. Bij ergonomie wordt gekeken naar de beste manier om de zithouding van iemand achter het bureau te verbeteren. En op basis van de optimale zithouding kan worden opgemaakt welke middelen er nodig zijn om deze zithouding te allen tijde aan te houden. Denk hierbij aan een rechte rug, de knieën gebogen, voeten recht op de grond, en natuurlijk een rechte nek.

Laat uw medewerkers daarom niet onnodig kampen met lichamelijke klachten. Het zorgt er tenslotte alleen maar voor dat zij aanzienlijk minder productief zijn. Ergonomie kan de productiviteit van uw medewerkers met maar liefst 10% laten toenemen. Bedenk daarom eens welk verschil het zou maken als uw medewerkers vanaf nu iedere dag 10% meer werk zouden opleveren. Dit draagt bij aan een snellere groei van uw omzet, zorgt voor minder ziekteverzuim, en zal ook iedere dag zorgen voor een toenemende groei.

Een opsomming:

 • Waarom werkt ergonomie?

 • Hoe past u ergonomie toe?

Hoe past u ergonomie toe?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het is eenvoudig om belangrijke ergonomische richtlijnen bij u op kantoor door te voeren. U kunt hiervoor het beste naar onze ergonomische richtlijnen kijken. Wij benoemen hier een aantal factoren die direct invloed hebben op de zithouding van uw personeel, zodat u deze gemakkelijk samen met hen kunt verbeteren. Hoe sneller u deze verbetert, hoe sneller de groei van uw organisatie.

Direct aan de slag met ergonomie? Dan kunt u er ook voor kiezen om ergonomische kantoormeubelen in ons assortiment te bestellen. Ons uitgebreide assortiment zal u helpen om de werkplekken van uw medewerkers in korte tijd om te zetten naar werkplekken waar zij iedere dag maximaal productief zijn.

Bekijk direct ons assortiment >>

Heeft u vooraf vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Bel ons op 0416 – 23 56 65  of stuur onze ergonomische specialist Corné een e-mail via sales@Heijka.nl

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaustoel Loon op Zand

 • Netwave bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : EN 1335

299 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaufiets Tournette

 • Geen installatie vereist
 • 1 jaar garantie
 • Instelbare tegendruk

394 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×80 Antraciet Logan eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Logan eiken
 • Kleur poten antraciet

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 160×80 Zwart Natuur eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad Natuur eiken
 • Kleur poten zwart

601 excl. btw

beschikbaar voor levering