Kantoorinrichting tips om uw medewerkers tevreden te stellen

De manier waarop u uw kantoor inricht heeft grote invloed op hoe tevreden uw medewerkers zijn. Het is vandaag de dag niet eenvoudig om het beste design samen te stellen binnen uw bedrijfsomgeving. Hier besteden sommige bedrijven zelfs honderdduizenden euro’s per jaar aan. Het kan echter allemaal een stuk eenvoudiger, en daar vertellen wij u in dit artikel graag meer over.

Tip 1: Maak gebruik van natuurlijke verlichting

Een van de belangrijkste aspecten voor het inrichten van een goede bedrijfsomgeving is het natuurlijke licht. Het is belangrijk dat iedere medewerker een beetje zonlicht per dag kan meepakken, al is het maar achter het raam. Zonlicht zorgt voor diverse lichamelijke processen die invloed hebben op het geluk van een medewerker. Hoe gelukkiger uw medewerkers zijn, hoe harder zij kunnen werken. Houd er binnen uw inrichting dan ook altijd rekening mee dat zo veel mogelijk medewerkers dicht bij het raam zit.

Een opsomming:

 • Tip 1: Maak gebruik van natuurlijke verlichting

 • Tip 2: Zorg voor voldoende ruimte

 • Tip 3: Maak gebruik van de beste verlichting

 • Tip 4: Zorg voor ergonomie op de werkvloer

 • Tip 5: Zorg voor toegang tot het juiste eten en drinken

Tip 2: Zorg voor voldoende ruimte

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het is niet prettig als uw medewerkers dicht op elkaar moeten zitten. Dit leidt uiteindelijk alleen maar tot afleiding en irritaties. En dat wilt u natuurlijk absoluut voorkomen, omdat dit ten koste gaat van de tevredenheid van het personeel. Het is daarom beter om te kijken naar mogelijkheden om deze ruimte zo goed mogelijk te benutten. Zorg voor voldoende ruimte tussen de bureau’s en maak het op deze manier voor uw personeel mogelijk om zich beter te bewegen.

Tip 3: Maak gebruik van de beste verlichting

Al tientallen jaren wordt de kracht van de juiste verlichting onderschat. Het loont vandaag de dag echter aanzienlijk om te kijken op welke manier de verlichting verbetering kan brengen bij het personeel. Dit heeft vooral te maken met de frequentie waarop het licht knippert. Normale verlichting knippert dusdanig snel dat de ogen erg moe worden, waardoor men gedurende de werkdag minder energie heeft. LED-verlichting zorgt juist voor een betere frequentie, waarbij de ogen minder moeite hebben het licht op te vangen.

Tip 4: Zorg voor ergonomie op de werkvloer

Ergonomie is binnen de zakelijke wereld de laatste jaren een steeds belangrijker aspect van kantoorinrichting geworden. Dit heeft vooral te maken met de vele problemen die ergonomie oplost. Als u een van uw medewerkers ooit heeft horen aangeven dat zij rug-, nek- of schouderklachten hebben dan kan ergonomie de ideale oplossing zijn om deze klachten op te lossen. Bij ergonomie draait het om het samenstellen van de beste werkplek, welke aansluit op de lichamelijke behoeftes van een medewerker. Zo kunnen zij de beste positie achter het bureau aannemen, wat bijdraagt aan een betere focus en hiermee dus ook meer geluk..

Tip 5: Zorg voor toegang tot het juiste eten en drinken

Voeding en drankjes zijn essentieel voor een goede werkdag. Het is voor veel medewerkers niet mogelijk om zich maximaal te focussen wanneer zij niet hun kopje koffie in de ochtend hebben. Voor een ander is dit weer voldoende water en regelmatig een koekje of chocolaatje. Laat uw medewerkers aangeven wat de beste soorten voeding en drankjes zijn om productief te blijven, en faciliteer dit ook in de keuken die u samenstelt binnen de kantoorinrichting van uw bedrijfspand.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 160×80 Wit Natuur eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad Natuur eiken
 • Kleur poten Wit

601 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 180 x 80 cm Wit Wit

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad wit – poten wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

330 excl. btw

beschikbaar voor levering

Persoonlijke Opberglade Antraciet

 • Persoonlijke lade
 • Afmeting 9 x 39 x 30 cm
 • Kleur antraciet

79 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 140 x 80 cm Wit Havanna

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad havanna onderstel wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

401 excl. btw

beschikbaar voor levering