Interessante tips om je werkdag (nog) gezonder te maken

Interessante tips om je werkdag (nog) gezonder te maken

Dit gezegd hebbende is het eveneens zo dat mensen tegenwoordig een zo gezond mogelijke manier van werken willen nastreven. Dat is zeker mogelijk. Door de jaren heen zijn er namelijk tal van verschillende interessante tips bekend gemaakt die kunnen helpen om jouw professionele werkzaamheden heel wat gezonder te maken. Zou jij ook graag enkele interessante tips willen ontdekken met betrekking tot gezond werken? Je ontdekt ze meteen hier op deze pagina!

1.) Drink voldoende doorheen de werkdag

In eerste instantie is het belangrijk om voldoende te drinken tijdens de werkdag. Bij veel mensen ligt de nadruk zowel tijdens als buiten het werk voornamelijk op gezond eten. Aan de drinkgewoontes wordt minder aandacht besteed. Niet alleen voldoende drinken is belangrijk, dat geldt ook voor gezond drinken. Veel mensen vinden het drinken van water echter maar een beetje saai. Geldt dat ook voor jou? Dan zijn er nog verschillende andere dranken waar je een keuze uit kan maken. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan thee of aan water welke is voorzien van een smaakje. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om wat vers fruit te persen en zo een lekker vruchtensapje te maken.

Een opsomming:

 • 1.) Drink voldoende doorheen de werkdag

 • 2.) Maak gebruik van je pauze om even naar buiten te gaan

 • 3.) Let goed op de houding die je aanneemt tijdens het werken

 • 4.) Het niet te onderschatten belang van een leuke sfeer op de werkvloer

2.) Maak gebruik van je pauze om even naar buiten te gaan

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Tegenwoordig worden er door heel wat bedrijven mogelijkheden aangeboden om binnen de muren van de bedrijfsruimte te kunnen ontspannen. Ondernemingen voorzien dan ook steeds vaker een spelconsole of bijvoorbeeld een tafelvoetbal, etc. Ondanks het feit dat dit natuurlijk zeer leuke dingen zijn die je zeker kunnen helpen om te ontspannen is het een beter idee om even naar buiten te gaan. Vooral een wandeling maken wordt op dit vlak aangeraden. Dit helpt niet alleen om te ontspannen, daarnaast is het ook nog eens goed om je maaltijd te helpen verbeteren en komt het de algehele gezondheid ook gewoon ten goede. Heb je dus met andere woorden pauze en is het aardig weer buiten? Blijf dan niet binnen zitten, maar ga vooral even een frisse neus halen!

3.) Let goed op de houding die je aanneemt tijdens het werken

Ergonomie is binnen het bedrijfsleven ongelofelijk belangrijk te noemen. Dit is het gevolg van het feit dat een gezonde werkhouding eigenlijk van cruciaal belang is. Veel mensen houden hier geen rekening mee, maar een ongezonde werkhouding kan als gevolg hebben dat je al snel zal worden geconfronteerd met allerhande lichamelijke problemen of aandoeningen. Er zijn verschillende zaken die ervoor kunnen zorgen dat je kan rekenen op een gezonde werkhouding, namelijk:

 1. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk rechtop zit;
 2. Zorg ervoor dat je voeten zoveel mogelijk de grond raken;
 3. Controleer of je bureaustoel goed is afgesteld;
 4. Maak gebruik van ergonomische kantoormeubelen;

In het bijzonder voor mensen die over een zittend beroep beschikken geldt dat ze op een bepaald moment zomaar geconfronteerd kunnen worden met lichamelijke problemen. In het merendeel van de gevallen zijn deze problemen het gevolg van een slechte werkhouding. Gelukkig bestaan er op de markt meer dan voldoende manieren om je houding tijdens het werken te corrigeren waar nodig. Het kopen van één van de ergonomische bureaustoelen op de markt is wat dit betreft alvast een zeer interessante keuze om te maken.

4.) Het niet te onderschatten belang van een leuke sfeer op de werkvloer

Wanneer we het hebben over gezond werken komt de nadruk doorgaans altijd vooral te liggen op het fysieke aspect. In zekere zin is dat natuurlijk ook best normaal. Toch moet het gezegd dat ook het mentale aspect niet uit het oog mag worden verloren. Heel wat mensen hebben immers geen last van fysieke pijnen, maar voelen zich gewoon niet goed in hun vel. Niet zelden is dat het gevolg van een onaangename sfeer op de werkvloer. Ook pestgedrag kan hiervan uiteraard aan de basis liggen.

Gezonde werkomstandigheden realiseer je dus met andere woorden niet alleen maar door te denken aan de fysieke aandachtspunten. Ook op mentaal vlak zijn er verschillende factoren waar je graag even bij stil zal willen blijven staan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je even kennis maakt met je collega’s op de werkvloer en help waar mogelijk. De kans is namelijk groot dat je die verstrekte hulp op een zeker ogenblik terug zal krijgen wanneer jij er behoeften aan hebt. Hoe dan ook, zou jij graag willen kunnen rekenen op (nog) gezondere omstandigheden op de werkvloer? Dan zal je kunnen vaststellen dat het zeker een aanrader is om de tips te benutten die we hier voor je op een rijtje hebben gezet.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 180×80 Antraciet Havanna

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur poten antraciet

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureauonderstel zit-sta 120 cm Grijs

 • Afmeting 120 cm
 • Kleur poten grijs
 • Exclusief bureaublad

455 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 140 x 80 cm Wit Logan eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Blad Logan eiken onderstel wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

401 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 200 x 100 Zwart Havanna

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Blad havanna poten zwart
 • Model extra groot

339 excl. btw

beschikbaar voor levering