op zoek naar een Kantoorinrichting inspiratie nodig

Inspiratie voor kantoorinrichting: 4 handige tips

1. Beschrijf de belangrijke voordelen van ergonomie

De meeste bedrijven letten tijdens het inrichten van het kantoor op de lichtinval. Dit gebeurt onder andere met een lichtplan, en daarnaast moet er ook voldoende natuurlijk licht binnenvallen. Natuurlijk licht zorgt voor een verhoogde productiviteit, dus is onmisbaar wanneer u uw medewerker zo productief mogelijk wilt laten werken.

De mens heeft altijd natuurlijk licht gehad. Het zorgt onder andere voor de aanmaak van vitamine D. U wilt dat uw medewerkers zo gezond mogelijk zijn. Daarom is het ook van groot belang dat zij voldoende vitamine aanmaken. Stel de kantoormeubelen dicht bij het raam op, zodat het licht van buiten op uw medewerkers valt.

Kantoorlicht hoort altijd een aansluiting op natuurlijk licht te zijn. Investeer dus eerder in een ruimtelijke opstelling waarbij medewerkers natuurlijk licht hebben dan in kantoorlicht.

2. Maak gebruik van de juiste kleuren

Kleuren hebben, net als licht, een grote invloed op de productiviteit van uw medewerkers. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat de kleuren blauw, wit en groen de hoogste productiviteit opleveren. Deze kleuren zijn rustgevend, het doet terugdenken aan de Nederlandse weilanden met een blauwe lucht en met witte wolken.

Dankzij het rustgevende effect, zorgt u voor aanzienlijk minder stress bij uw medewerkers. Stress kan de productiviteit aanzienlijk verstoren. Het leidt onder andere tot meer afleiding waardoor werk langer blijft liggen.

Laat uw muren daarom altijd in de kleuren wit, blauw of groen verven. U kunt natuurlijk ook altijd combineren, zolang u deze kleuren maar voldoende terug laat komen.

Een opsomming

 • 1. Zorg altijd voor natuurlijk licht

 • 2. Maak gebruik van de juiste kleuren

 • 3. Geef iedere medewerker voldoende ruimte

 • 4. Laat ruimte over voor kantoorplanten

3. Geef iedere medewerker voldoende ruimte

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

In de Arbo-wet staat opgesteld dat iedere medewerker voldoende ruimte nodig heeft om te kunnen bewegen. U moet bij het uittekenen van de nieuwe kantoorinrichting onder andere rekening houden met deze ruimte. Het is hierbij van belang dat het vrije bewegingsruimte is: bureau’s en bureaustoelen nemen bewegingsruimte in. Dit wordt vaak onderschat.

Geef uw medewerkers ook voldoende ruimte om te lopen. Dit is niet alleen belangrijk voor de productiviteit – omdat medewerkers op deze manier af en toe kunnen opstaan en een klein stukje kunnen lopen – maar is ook vereist in verband met de brandveiligheid in uw kantoorpand.

4. Laat ruimte over voor kantoorplanten

Het is bewezen dat kantoorplanten de productiviteit van medewerkers met maar liefst 15% kunnen verhogen. Dit is onder andere te danken aan het natuurlijke gevoel dat kantoorplanten geven – waardoor zij, net als bij natuurlijke kleuren, al snel minder stress ervaren – en de schone zuurstof waar planten voor zorgen.

Probeer een deel van uw kantooromgeving te gebruiken om kantoorplanten neer te zetten. Zo voorkomt u dat medewerkers minder productief worden en kunt u altijd het maximale van uw medewerkers verwachten.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 160×80 Antraciet Licht eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad licht eiken
 • Kleur poten antraciet

601 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 160 x 80 Aluminium Wit

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Blad wit poten aluminium
 • Model 4-poot

268 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 180 x 80 cm Wit Havanna

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad havanna onderstel wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

415 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot Slinger 180 x 80 cm Zwart Wit

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad wit onderstel zwart
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

415 excl. btw

beschikbaar voor levering