Hoeveel invloed heeft de werkvloer nu echt op uw medewerkers?

Uw medewerkers doen er iedere dag alles aan om zo productief mogelijk te werken. het is dan ook niet vreemd dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om actief in de werkvloer te investeren. Zo blijkt uit meerdere onderzoeken dat het investeren in de werkvloer leidt tot betere prestaties bij de medewerkers.

U wilt altijd het beste uit uw medewerkers halen, zodat zij zichzelf zo veel mogelijk kunnen ontplooien en kunnen werken naar een beter leven. En dit leidt voor veel medewerkers al snel tot een betere rol binnen het bedrijf, zodat u ook weer de vruchten plukt van de mogelijkheden die u hen hebt geboden.

Als we kijken naar de rol die de werkvloer speelt binnen het kantoor dan valt al snel op dat een slecht samengestelde werkvloer al snel leidt tot een lagere productiviteit. Dit heeft niet alleen met de hoeveelheid afleidingen te maken, het hangt ook af van de manier waarop men gedurende de dag zit. En als u deze factoren niet goed invult, werkt u uiteindelijk alleen maar uw eigen bedrijf tegen.

De werkvloer en haar invloed

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Nog niet bij ieder bedrijf is zekerheid op de manier waarop de werkvloer invloed heeft op medewerkers. Dit leidt over het algemeen tot een verlaagde productiviteit, en de bedrijven weten zelf niet waar dit nu echt aan ligt. Toch is de conclusie eenvoudig: de werkvloer is niet geoptimaliseerd voor de medewerkers dus kunnen zij hier ook niet productief werken.

Zo merken bedrijven die overstappen op ergonomisch kantoormeubilair bijvoorbeeld dat zij gebruik kunnen maken van veel actievere en productievere werknemers op het moment dat deze meubels overal op de werkvloer zijn doorgevoerd. Dit leidt niet alleen tot een hogere zekerheid met betrekking tot het werk wat men kan doen, het biedt ook talloze voordelen op het gebied van gezondheid wanneer men hier gebruik van maakt.

En bedrijven die op de werkvloer gebruik maken van kantoorplanten merken ook direct grote verschillen als het aankomt op de productiviteit en de creativiteit van de medewerkers. Het is niet vreemd dat een natuurlijke omgeving leidt tot een hogere productiviteit, tenslotte komt de mens uit de natuur. Kantoorplanten kunnen de productiviteit op kantoor verhogen met maar liefst 15% — stelt u voor dat alle projecten 15% eerder worden opgeleverd, zodat u ook altijd sneller vervolgprojecten kunt ontvangen.

Een opsomming:

  • De werkvloer en haar invloed

  • De werkvloer verbeteren

De werkvloer verbeteren

Als u aan de slag wilt gaan om een betere werkvloer te creëren dan is het allereerst van belang dat u gedurende de komende weken let op wat het personeel zegt. Zo kan het voorkomen dat uw personeel klaagt over klachten in de nek en rug — dit is het gevolg van een verkeerde zithouding en kan bovendien op lange termijn grote gevolgen voor het lichaam en haar gezondheid opleveren. In dit geval loont het om ergonomisch kantoormeubilair aan de werkvloer toe te voegen, omdat dit altijd bijdraagt aan een betere zithouding.

Maar het kan ook voorkomen dat uw personeel klaagt over de temperatuur van de werkvloer. Een te koude omgeving kan leiden tot een lagere productiviteit omdat men afgeleid wordt door de koud (en verhoogt de kans op polsklachten) terwijl een te warme omgeving juist weer tot stank en andere afleiding kan leiden.

Voorkom dat uw medewerkers niet productief genoeg zijn en stel uw werkvloer zo goed mogelijk samen. Zo biedt u altijd de juiste omgeving voor het personeel en kunt u samen met hen werken aan een organisatie waarin positiviteit, productiviteit en activiteit centraal staan.