Beinvloeden van hoeveelheid slaap voor productiviteit

Hoe slaap de productiviteit op kantoor beïnvloedt

Slaap is belangrijk voor uw lichaam en brein

De hoeveelheid slaap die u gedurende een nacht krijgt heeft een grote invloed op uw lichaam en uw brein. Hoe minder slaap u krijgt, hoe minder tijd uw lichaam heeft om te herstellen van de dag ervoor. Maakt u bijvoorbeeld een lange fietstocht op zondag, dan is het belangrijk om die avond eerder naar bed te gaan. Zo kan het lichaam voldoende herstellen, zodat u de volgende dag weer actief naar werk kan.

Dit werkt hetzelfde wanneer u meerdere dagen achter elkaar wilt gaan sporten: er is voldoende rust voor uw lichaam nodig om te zorgen dat u continu voldoende energie heeft om door te blijven fietsen. En dit werkt hetzelfde in ons brein: u moet voldoende slapen om te zorgen dat uw brein alles op de juiste manier kan verwerken en u dus niet moe wordt. Naarmate u steeds meer werkt, en dus ook minder slaapt, zult u uw werk minder goed kunnen uitvoeren. Dat kan flinke problemen voor uw productiviteit opleveren.

Hoeveel slaap is voldoende slaap?

Veel ondernemers weten het zeker: er is 5 uur slaap nodig om een goede en productieve dag te hebben. Andere mensen zien het anders en zeggen dat er gemiddeld 6 tot 8 uur slaap per nacht nodig is. Dit hangt echter volledig af van het werk dat u gedurende de dag uitvoert. Als u overdag veel met fysiek werk bezig bent, dan is het belangrijk om ‘s nachts voldoende rust te nemen. U zit dan eerder bij de 8 tot 10 uur. Maar mensen die minder werken, en dus ook minder lichamelijk hoeven te herstellen, kunnen al voldoende hebben aan 5 tot 7 uur per nacht.

Het is belangrijk om dit goed bij uzelf in de gaten te houden. Als u bijvoorbeeld regelmatig net voor uw wekker wakker wordt, is de kans groot dat u voldoende slaap krijgt. Moet u echter iedere ochtend door de wekker worden gewekt, en komt u hierna moe het bed uit? Dan is de kans groot dat u eigenlijk niet voldoende slaap krijgt. Vervelend, want het is een voorbode voor een dag waarin u met een mindere productiviteit aan het werk bent.

Een opsomming:

 • Hoeveel slaap is voldoende slaap?

 • Moet u meer slapen, of juist minder?

Moet u meer slapen, of juist minder?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Als u merkt dat u gedurende de dag niet zo productief bent als dat u hoopt te zijn dan is dit vaak een signaal dat u niet genoeg slaapt. Spijtig, want het is belangrijk om iedere nacht voldoende slaap te krijgen. U merkt op dit moment dat u minder productief bent, maar zult verstelt staan van de hoeveelheid productieve uren wanneer u wel voldoende slaapt.

En juist dit laatste is prettig: op sommige dagen kunt u gewoon uren achter elkaar met de hoogste productiviteit werken. U krijgt al het werk gedaan, projecten blijven minder lang liggen en deadlines zijn nooit meer een probleem. Zo wordt niet alleen u meer tevreden over uw werk, maar zullen uw klanten ook steeds meer tevreden worden en hier ook alle voordelen van bemerken.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 180×80 Antraciet Wit

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten antraciet

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

Roldeurkast 198 x 100 cm Aluminium • Afmeting 198 x 100 x 43 cm
 • Kleur aluminium ral 9006
 • 4 legborden

506 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Bergen op Zoom

 • Netwave bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

419 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Tilburg


 • Netwave bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

327 excl. btw

beschikbaar voor levering