Hoe productiviteit uw omzet kan verhogen zonder hoge kosten te maken

Productiviteit, het is voor steeds meer bedrijven een belangrijk onderdeel van de dagelijkse gang van zaken geworden. Toch blijft de term iets ontastbaars hebben, want productiviteit is over het algemeen moeilijk te meten. Het is hierom goed om te weten wat uw bedrijf kan doen om te zorgen dat er een betere focus komt.

De productiviteit van het personeel is essentieel bij de groei van uw organisatie. Tenslotte geldt dat hoe productiever uw werknemers zijn, hoe meer werk er uiteindelijk kan worden uitgevoerd. Door een beter inzicht in de manieren van het verhogen van de productiviteit te krijgen, kunt u eenvoudig zorgen dat uw bedrijf hier veel meer uithaalt dan het op dit moment doet.

Hoe werkt productiviteit?

Laten we allereerst naar de kern van productiviteit kijken: wat zorgt er nu voor dat de ene werknemer iedere dag op maximaal niveau kan presteren, terwijl andere medewerkers wellicht maar 1 of 2 dagen per week op hun topniveau kunnen werken? Dat heeft volledig te maken met de routines, gewoontes en zelfs de voeding die medewerkers inzetten in hun privéleven. Een werknemer die veel tijd steekt in zelfontwikkeling en er een gezond dieet op nahoudt is productiever dan een werknemer die in zijn of haar vrije tijd ontzettend veel stress ervaart en er hierdoor ook een ontzettend slecht voedingspatroon op aanhoudt.

Productiviteit is opgebouwd uit verschillende kernelementen, waarbij de volgende drie factoren als kern worden aangehouden: zorgen dat men het maximale uit de vrije tijd haalt, zorgen dat men zowel in privésferen als op het werk gelukkig is, en zorgen dat men iedere dag de juiste voeding binnenkrijgt die aansluit bij de eigen levensstijl. U kunt zich voorstellen dat een medewerker die iedere dag met een vette hap luncht over het algemeen minder werk gedaan krijgt dan een medewerker die een gezonde salade met veel vitaminen en mineralen nuttigt.

Een opsomming:

 • Hoe werkt productiviteit?
 • Hoe investeert u in productiviteit?

 • Uw omzet verhogen met productiviteit

Hoe investeert u in productiviteit?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het goede nieuws is dat u als onderneming kunt zorgen dat uw medewerkers ook echt zo productief zijn als u zelf graag ziet. Als u op dit moment kampt met een inzinking met betrekking tot de hoeveelheid werk die wordt uitgevoerd, dan is het allereerst verstandig om te zorgen dat u meer over de invulling van de genoemde factoren leert. Dan leert u al snel dat het aanbieden van een pauze per dag, eventueel met het doel om een middagdutje te doen, een van de meest interessante investeringen is die u kunt doen.

Investeren in productiviteit betekent dat u inzet op de toekomst van uw onderneming. Door deze maand al kleine stappen te nemen om de productiviteit van medewerkers te verhogen, kunt u eenvoudig zorgen dat u binnen het komende jaar ontzettend grote stappen neemt. Let er hierbij wel altijd op dat u de veranderingen geleidelijk op de werkvloer doorvoert. Dit zorgt voor minder irritatie bij uw personeel, waardoor het ook een stuk eenvoudiger zal zijn om al deze veranderingen op deze termijn vol te houden.

Uw omzet verhogen met productiviteit

Stel u eens voor dat iedere medewerker minimaal 10% extra werk kan opleveren. Dat betekent al een ontzettend groei voor uw eigen onderneming. Als u de verschillende factoren van productiviteit zo goed mogelijk kunt invullen, zorgt u daarmee voor een snelle groei van uw onderneming en kunt u eenvoudig zorgen dat u tegen een lage investering een hoge return zult behalen. En daar kunt u als ondernemer ontzettend tevreden mee zijn.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 180×80 Zwart Logan eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Logan eiken
 • Kleur poten zwart

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

CPU houder normaal zwart

Montage onder werkblad Max. gewicht 30 kg Kleur zwart

45 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Verona Groen


 • Gekleurde bureaustoel
 • 2 garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

299 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Wit Natuur eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad natuur eiken
 • Kleur poten wit

589 excl. btw

beschikbaar voor levering