Een sta-zit bureau hoe lang kunt u erachter staan

Hoe lang kunt u achter een sta-zit bureau staan?

Het sta-zit bureau is vandaag de dag steeds vaker terug te zien op de werkvloer. En daar is een zeer goede reden voor: het is een van de meest effectieve manieren om te zorgen dat het lichaam gedurende de dag geen last krijgt van klachten. Steeds meer kantoormedewerkers krijgen te maken met klachten, vaak doordat zij niet comfortabel kunnen zitten. De overstap naar ergonomisch kantoormeubilair kan snel voor verandering zorgen, en daar komt de grote populariteit van het sta-zit bureau dan ook vandaan.

Bij het sta-zit bureau kan men langdurig werken, doordat er continu gewisseld wordt tussen de gebruikelijke zithouding en het staan. Dit houdt in dat het lichaam continu actief blijft, en dat er dus ook geen langdurige rustperiodes tussen het staan en zitten zullen zijn. Dit houdt in dat de productiviteit stijgt, omdat werknemers op deze manier simpelweg veel meer kunnen uitvoeren dan wanneer zij de hele dag in dezelfde zithouding zitten.

Daarbij draagt een sta-zit bureau ook bij aan een betere bloedsomloop, onder andere doordat het een ideale manier is om het lichaam actief te houden. Als men achter het bureau staat, blijft het bloed actief stromen, want het lichaam vraagt op dat moment meer energie dan wanneer het in de zithouding gepositioneerd is. Daartegenover staat de zithouding, die er juist weer voor zorgt dat het lichaam even rust krijgt, en dat de benen niet moe worden doordat men de gehele dag staat.

Maar als het aankomt op het staan achter een sta-zit bureau dan zijn er vanuit veel werknemers en ook veel bedrijven nog steeds ontzettend veel vragen. Want hoe kan een sta-zit bureau nu het beste worden ingezet binnen de organisatie, en is het wel voor iedereen geschikt. En dan nog wellicht de belangrijkste vraag: hoe lang kan men staan achter een sta-zit bureau? Hieronder gaan wij in op deze individuele vragen, zodat u kunt achterhalen of het gebruik van het sta-zit bureau ook interessant is voor uw werkdag en uw organisatie.

Vragen over het sta-zit bureau

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Hoe kunt u het sta-zit bureau het beste inzetten binnen uw organisatie?

Er zijn binnen uw organisatie ongetwijfeld veel mensen continu achter het bureau bezig. Dit kan te maken hebben met administratie taken, maar ook computerwerk zoals IT. Mensen die langere tijd achter het bureau zitten worden op een gegeven moment minder productief. U kunt het sta-zit bureau dan ook het beste inzetten bij werknemers die gedurende de dag normaal gesproken ontzettend lang zitten, want zij zullen hier uiteindelijk het meeste baat bij hebben.

Een opsomming:

 • Vragen over het sta-zit bureau

Is het sta-zit bureau voor iedereen geschikt?

In principe kan iedere medewerker aan de slag achter het sta-zit bureau; het is niet beperkt tot een klein deel van het personeel. Het is hier belangrijk bij te vermelden dat werknemers die te maken hebben met klachten in de benen wellicht beter niet achter een sta-zit bureau kunnen zitten. Dit kan leiden tot aanvullende klachten in de benen, en dat wilt u bij uw personeel vanzelfsprekend zo veel mogelijk voorkomen.

Hoe lang kunt u achter het sta-zit bureau staan?

Het is gebruikelijk dat men elke 15 minuten wisselt tussen staan en zitten. Dit houdt in dat er binnen ieder uur twee keer een kwartier zittend gewerkt wordt, en twee keer een kwartier staand. Dit houdt het lichaam actief en voorkomt dat u minder productief wordt.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaublad 200 x 80 cm wit U11026VV

 • Afmeting 200 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur U11026VV

159 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 180×80 Antraciet Licht eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad licht eiken
 • Kleur poten antraciet

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 200×80 Wit Licht eiken

 • Afmeting 200 x 80 cm
 • Decor blad licht eiken
 • Kleur poten wit

655 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Curve DeLuxe

 • Design netwave bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm : NEN EN 1335

439 excl. btw

beschikbaar voor levering