Hoe kantoormeubelen invloed hebben op uw bedrijfsomzet

Het gebruik van goede kantoormeubelen wordt al jaren door grote organisaties aangeraden. Bedrijven zoals Google en Facebook investeren actief in de manier waarop het personeel zit. Dit heeft een grote invloed op de mate van concentratie die de medewerkers vertonen. Het loont dus om te kijken welke verbeterpunten er op dit moment voor uw bedrijf zijn om uw personeel een betere werkplek te bieden.

En daar helpen kantoormeubelen actief bij, en dan met name ergonomische kantoormeubelen. Dit kantoormeubilair is geoptimaliseerd voor het gebruik op kantoor, waarbij mensen soms lange dagen moeten maken. Als men gedurende de dag continu een verkeerde zithouding aanneemt dan is de kans op lange termijn-klachten ontzettend groot. En daar kunt u als werkgever eenvoudig verandering in brengen. Wij vertellen u in dit artikel daarom meer over het gebruik van kantoormeubelen om uw bedrijfsomzet te verbeteren.

Investeren in ergonomie

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Ergonomie is een investering die zich op zowel korte als lange termijn goed uitbetaalt. De manier waarop ergonomische werkplekken in elkaar worden gezet heeft een grote invloed op de mate van concentratie vanuit uw personeel. Als iedere werknemer iedere dag 10% beter kan concentreren dan betekent dit dat de totale werkomvang ook met 10% toeneemt. Er wordt 10% meer gedaan, dus uw bedrijfsomzet zo ook ongeveer met 10% toenemen.

En 10% is een zeer aannemelijke groei op het moment dat u ergonomisch kantoormeubilair op de werkvloer doorvoert. Het gebruik hiervan zal voor uw medewerkers als natuurlijk aanvoelen, waardoor er ook bijna geen veranderingen zijn met het oude kantoormeubilair. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers die op dit moment veel te veel tijd nemen om het werk te doen. Als zij zich beter concentreren dan kunnen zij het werk sneller uitvoeren en kunt u projecten sneller opleveren.

Een investering in ergonomie is prijzig, echter is de omzetgroei die hier tegenover staat ook groot. Dit is dan ook de reden dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om inderdaad in ergonomisch kantoormeubilair te investeren; het draagt actief bij aan de groei van uw bedrijf en helpt om steeds meer uit uw medewerkers te halen.

Een opsomming:

  • Investeren in ergonomie

  • Stop lichamelijke klachten

  • Alles voor uw ergonomie

Stop lichamelijke klachten

Medewerkers die op dit moment kampen met problemen in de nek, rug en schouders zijn over het algemeen niet in staat om zich maximaal te concentreren. En dit is zeer nadelig voor uw bedrijfsomzet en -groei, want deze klachten staan beiden in de weg. Het is dan ook noodzaak om deze klachten zo snel mogelijk weg te nemen, want hiermee stelt u de weg vrij om weer het maximale uit uw personeel te halen.

Wij raden hiervoor onder andere het gebruik van ergonomische bureau’s en ergonomische bureaustoelen aan. Deze kantoormeubelen zijn essentieel voor een werkplek die is ingericht op maximale efficiëntie, en daar hoort onder andere bij dat de medewerkers zich goed kunnen concentreren, op ieder moment weten waar zij mee bezig zijn en ook op lange termijn steeds beter inzien waar het met het werk naartoe moet.

Alles voor uw ergonomie

Bij Heijka vindt u naast ergonomisch kantoormeubilair ook specialisten op het gebied van ergonomie. Wij zijn u daarom graag vrijblijvend van dienst voor het beantwoorden van vragen die op dit moment binnen uw organisatie spelen. Zo kunt u beter inspelen op de kansen die er voor uw bedrijf liggen en draagt u ook zelf steeds actiever bij aan de maximale groei van uw organisatie.

 

Neem contact met onze specialist Corné op via sales@Heijka.nl of bel ons op 0416-235 665