Hoe het moderne kantoor nog moderner kan

Vandaag de dag zijn er steeds meer ontwikkelingen binnen het kantoor. Dit heeft er onder andere toe geleid dat steeds meer bedrijven zich bezig houden met onderdelen zoals ergonomie, om hiermee te zorgen dat het personeel gezond blijft en productiever wordt. Het moderne kantoor is al heel anders dan het kantoor van 10 jaar geleden, en natuurlijk gaat er de komende 10 jaar ook weer ontzettend veel veranderingen.

Dankzij nieuwe technologieën en talloze ontwikkelingen binnen de wereld van het kantoor zal het de komende 10 jaar ontzettend veranderen. Zo zal het moderne kantoor ervoor zorgen dat het huidige kantoor ouderwets gestemd is. Het meubilair gaat veranderen, er komt meer openheid op de kantoorvloer en de gezondheid van het personeel wordt nog actiever gestimuleerd.

Denk hierbij aan open kantoren, waarbij daglicht zorgt voor de juiste verlichting en we bijvoorbeeld niet langer de gehele dag in de TL-verlichting hoeven te zitten. TL-verlichting zorgt voor moeheid in de ogen, terwijl daglicht dit niet doet. Het is dan ook veel beter om te zorgen dat u gewoon iedere dag natuurlijk licht heeft, tegenover het licht dat op dit moment uit de TL-buizen komt. En zo zullen we de komende tijd nog veel meer ontwikkelingen op het kantoor zien.

Het kantoor van de toekomst

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Het huidige kantoor kan namelijk nog moderner, zelfs nu we de afgelopen jaren ontzettend grote stappen hebben gemaakt. Zo heeft het moderne kantoor vandaag de dag vaak al flexplekken voor freelancers die een dag op kantoor komen werken. Echter heeft een groot aantal kantoren op dit moment nog niet de mogelijkheid om deze flexplekken te voorzien van het beste ergonomische kantoormeubilair. En daar missen bedrijven op dit moment nog een slag, want ook freelancers moeten op de beste manier achter het bureau kunnen zitten.

Daarbij wordt een groot aantal activiteiten op het kantoor op dit moment nog vervuld door medewerkers. Dit houdt in dat zij op dit moment nog veel handmatige taken moeten uitvoeren die eigenlijk ook al door machines uitgevoerd kunnen worden. Waar de koffiejuffrouw de laatste jaren op een groot aantal kantoren al is vervangen, gaan we ook vervangers zien op onderdelen zoals postbezorging, administratie en zelfs onderhoud. Dit betekent dat er steeds minder personeel op kantoor aanwezig is, wat ook weer resulteert in een hogere efficiëntie bij de andere medewerkers.

Een opsomming:

 • Het kantoor van de toekomst

 • De toekomst en gezondheid

De toekomst en gezondheid

Maar waar bedrijven de komende 10 jaar vooral hun focus leggen is het verbeteren van de gezondheid van medewerkers die op kantoor zitten. Het is op dit moment nog steeds lastig om fit te blijven als er gedurende de week regelmatig naar kantoor gereisd wordt. Een slechte gezondheid is een steeds groter probleem aan het worden op de werkvloer, en het is aan bedrijven zelf om te zorgen dat zij het personeel kunnen motiveren zo gezond mogelijk te blijven.

En dat is ook exact waar de trends de komende jaren naartoe wijzen. Met ergonomisch kantoormeubilair hebben bedrijven al een grote slag geslagen op het gebied van gezondheid bij het personeel. De komende jaren zullen we dan ook nog meer initiatieven zien die erin resulteren dat het personeel nog productiever wordt.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureaublad 140 x 80 cm Wit U11026VV

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur U11026VV

116 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 140×80 Wit Licht eiken

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad licht eiken
 • Kleur poten wit

594 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 200 x 100 Antraciet Logan eiken

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Blad Logan eiken poten antraciet
 • Model extra groot

339 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau T-poot Slinger 120 x 80 cm Wit Wit

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad wit – poten wit
 • Hoogte verstelbaar dmv slinger

313 excl. btw

beschikbaar voor levering