Hoe ergonomisch wordt uw organisatie de komende jaren?

Ergonomie is vandaag de dag onmisbaar bij u op de werkvloer. Het is hierom van groot belang dat u de mate van ergonomie de komende jaren flink kunt opschroeven. Tenslotte heeft ergonomie een groot aantal voordelen die meerwaarde bieden voor uw organisatie in haar geheel: het personeel wordt productiever, heeft minder snel te maken met ziekteverzuim, loopt minder risico op lichamelijke klachten en bemerkt hierbij bij zichzelf over het algemeen ook een hogere tevredenheid.

Het verbeteren van de ergonomie binnen uw organisatie is dan ook een belangrijk punt om meer uit uw personeel te halen. En daar helpen wij u graag bij. In dit artikel geven wij u meer informatie over de manieren waarop u voor ergonomie kunt zorgen binnen uw organisatie, zodat u altijd het maximale uit uw personeel kunt halen en voor meer tevredenheid kunt zorgen.

Waarom is ergonomie van belang?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Als u op dit moment nog weinig te maken heeft gehad met ergonomie dan is het goed om te weten op welke manier het bijdraagt aan een betere groei van uw organisatie. Dit start allemaal bij de manier waarop men zit. Als de zithouding van ieder personeelslid geoptimaliseerd wordt, scheelt dit veel ziekteverzuim per jaar. Een verkeerde zithouding leidt tot lichamelijke klachten, wat weer leidt tot stress, waardoor het aantal ziektedagen van het personeel al snel oploopt.

Daarbij lost ergonomie nog een ander belangrijk probleem op: minder productiviteit gedurende dag. Het komt regelmatig voor dat werknemers het op een dag even niet voelen, en hierdoor aanzienlijk minder productief zijn dan zij gewend zijn. En dit leidt tot vervelende gevolgen, waaronder het feit dat men aanzienlijk minder gedaan krijgt. Projecten blijven korte tijd stil liggen, waardoor collega’s en klanten moeten wachten. Dit is vanzelfsprekend niet het scenario dat u graag ziet terugkomen binnen uw organisatie.

Daarom is ergonomie een onmisbaar element binnen de groei van uw organisatie. U zorgt hiermee op zeer eenvoudige wijze voor de beste werknemers, waardoor u continu kunt profiteren van de creatieve punten die zij naar voren kunnen brengen.

Een opsomming:

 • Waarom is ergonomie van belang?

 • De toekomst voor uw organisatie

De toekomst voor uw organisatie

De laatste jaren zijn er steeds meer soorten ergonomisch kantoormeubilair op de markt gekomen. Het is voor organisaties vandaag de dag bijzonder eenvoudig om echt het maximale uit de werkplek van werknemers te kunnen halen. Zo kunt u onder andere kiezen uit ergonomische bureaustoelen, bureau’s, monitorarmen en talloze andere soorten kantoormeubilair.

En ook in de toekomst zullen hier nog aanvullende soorten meubilair bij komen, om de zithouding van werknemers nog verder te verbeteren. Het is prettig als u als manager of werkgever weet dat u ook echt het beste biedt aan uw werknemers, en ergonomie helpt hier op zeer eenvoudige wijze bij om te zorgen dat u dit ook echt iedere dag kunt doen.

Heeft u vragen over ergonomie? Neem dan contact op met onze ergonomisch specialist Corné. U kunt Corné bereiken via sales@Heijka.nl of contact met ons opnemen via  0416 – 23 56 65.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Zit-sta bureau onderstel 120 zwart

 • Afmeting 120 cm
 • Kleur poten zwart
 • Exclusief bureaublad

494 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Se7en LX111 2D

 • Vormgegeven bureaustoel
 • 7 jaar garantie
 • Voorzien van 2D comfort armleggers

344 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 160×80 Antraciet Wit

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad wit
 • Kleur poten antraciet

601 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Apeldoorn

 • Comfortabele bureaustoel
 • 3 jaar garantie
 • Arbo norm: NEN EN 1335

379 excl. btw

beschikbaar voor levering