Heeft de kantoorinrichting invloed op emoties van personeel

Hoe de kantoorindeling invloed heeft op emoties van uw personeel

De kantoorindeling van uw werkvloer heeft een grote invloed op de emoties die u en uw personeel ervaren. Het is mogelijk om exact in te spelen op bepaalde emoties, waardoor het voor steeds meer werknemers en directeuren een stuk eenvoudiger is om altijd vrolijk en productief te blijven.
Zo kunnen bepaalde kleuren op de muur ervoor zorgen dat men in uw bedrijf een stuk productiever is. De kleuren blauw en wit zorgen bijvoorbeeld voor een hogere productiviteit, waarschijnlijk doordat deze kleuren ons doen denken aan een mooie blauwe lucht. Zo is de kleur groen ook positief voor de productiviteit – ook een kleur die we vroeger veel in de natuurlijke omgevingen van de mens zagen.

En dan zijn er uiteraard nog talloze andere invloeden die ervoor zorgen dat u en uw personeel bepaalde emoties voelen. Harde werkers hebben bepaalde behoeftes, en de omgeving moet hier altijd goed op inspelen. Als een omgeving te veel afleidingen bevat dan kan dit een grote impact hebben op de productiviteit die men binnen uw organisatie aanhoudt.

Wij helpen u graag het maximale uit uw personeel te halen en zetten in dit artikel daarom meer informatie op een rij waarmee u kunt zorgen voor maximale productiviteit en tevredenheid bij uw personeel.

Het belang van de juiste indeling

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

De kantoorindeling moet altijd goed aansluiten bij de doelen die u voor uw organisatie heeft opgesteld. Zo moeten organisaties die een specifieke focus op productiviteit hebben zich focussen op een omgeving waar men maximaal productief kan zijn. Dit zijn over het algemeen organisaties die ook een sterke focus op factoren zoals ergonomie leggen, omdat ergonomie een gigantische invloed op de productiviteit heeft.

Daarbij zorgt de juiste indeling ook nog eens voor een lager aantal afleidingen. De afleidingen waar het personeel gedurende de dag mee in aanraking komt kan ertoe leiden dat men eigenlijk helemaal niets gedaan krijgt. Collega’s lopen langs en komen even een praatje houden, het koffiezetapparaat maakt veel geluid of de telefoon gaat de gehele dag af. Allemaal manieren om toch even snel afgeleid te raken, en daarom dus ook prijzig voor uw organisatie.

Dan is er ook nog een factor van voldoende ruimte voor ieder personeelslid. Het is moeilijk om een drukke werkvloer overzichtelijk te houden. Toch is dit nodig wanneer u echt het maximale uit uw personeel probeert te halen. Het wordt voor steeds meer organisaties gebruikelijk om te kijken wat er nodig is om meer uit het personeel te halen, en de persoonlijke ruimte heeft hier een gigantische invloed op.

Een opsomming:

 • Het belang van de juiste indeling

 • Wanneer is het kantoor goed ingedeeld?

Wanneer is het kantoor goed ingedeeld?

Zoals eerder in dit artikel genoemd, hangt dit volledig af van de doelen die u heeft als het op de kantoorindeling aankomt. Als u vooral voor productiviteit gaat dan is ruimte en ergonomie onmisbaar. Maar bedrijven die voor creativiteit gaan zullen vooral een focus leggen op open ruimtes en allerlei unieke kleuren op de muur.

Iedere organisatie heeft een andere focus, dus ook iedere organisatie verdient een andere kantoorindeling. En naarmate bedrijven hier steeds serieuzer mee aan de slag gaan, wordt het ook nog eens een stuk gemakkelijker om iedere dag het maximale uit het personeel te halen.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 180×80 Aluminium Logan eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Decor blad Logan eiken
 • Kleur poten aluminium

607 excl. btw

beschikbaar voor levering

Werkblad 200 x 100 cm Natuur eiken T-600

 • Afmeting 200 x 100 cm
 • Decor blad Natuur eiken
 • Kleur T-600

154 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 120 x 80 Wit Wit

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad wit poten wit
 • Model 4-poot

255 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 140×80 Wit Havanna

 • Afmeting 140 x 80 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur poten wit

594 excl. btw

beschikbaar voor levering