Pas op voor een slecht ergonomische advies

Het slechtste advies dat u kunt krijgen bij ergonomie

Slecht advies zorgt juist voor meer klachten

Ergonomie is niet een wonderlijk middel om alle lichamelijke klachten tijdens het werk op te lossen. Het wordt regelmatig geroepen: ergonomie zorgt direct voor een betere werkomgeving. U zou uren achter elkaar op een ergonomisch ingerichte werkplek kunnen werken, maar niets is minder waar.

Het is ook op werkplekken nog steeds essentieel om rekening te houden met aanvullende factoren, en dus niet alleen met ergonomie. Een goed ingerichte werkplek is niet voldoende: zo is regelmatige beweging is vereist om lichamelijke klachten te vermijden.

Neem ergonomie dus bijzonder serieus, maar houdt ook rekening met aanvullende factoren. Ergonomie is slechts een onderdeel bij het verbeteren van de werkplek. Echter geeft het niet de wonderlijke resultaten die vaak worden beschreven: het biedt simpelweg een goede basis. Andere factoren, zoals regelmatige beweging, goede kantoorverlichting en de aanwezigheid van kantoorplanten zijn ook van invloed op de werksfeer.

Ergonomisch advies dat wel telt

Kijk altijd verder dan ergonomie en houdt rekening met alle factoren die invloed hebben op de lichaamshouding, productiviteit en stressniveaus van uzelf en uw medewerkers. Juist dan zult u de beste effecten hiervan ervaren. Zo zult u spoedig tot de conclusie komen dat ergonomie inderdaad van belang is, maar dat het slechts een gedeelte van de totaalsom opmaakt.

Wij voorzien u graag van benodigd advies bij het efficiënt opstellen van uw werkplekken. Het belang van ergonomie is ons als geen ander bekend, maar wij zijn ook op de hoogte van alle andere factoren die hierbij van invloed zijn. Met een sterke focus op het verbeteren van werkplekken bent u bij ons aan het juiste adres.

Een opsomming

 • Slecht advies zorgt juist voor meer klachten

 • Ergonomisch advies dat wel telt

 • Kijk altijd naar het totaalplaatje

Kijk altijd naar het totaalplaatje

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Ondanks de sterke focus op ergonomie moet er binnen de markt langzaam een shift ontstaan richting het totaalplaatje. Het draait niet om het verbeteren van de kantoormeubelen, het draait om het verbeteren van de werkplek als geheel. En juist dat zal de beste resultaten voor uw onderneming opleveren. Want hoe beter uw werkplek wordt ingericht, hoe groter het uiteindelijke meetbare resultaat zal zijn.

Let dus ook op de kleine details: hoe kunt u de werkplek op basis van andere criteria verbeteren? Zorg voor voldoende verlichting op de werkvloer. Houd rekening met factoren zoals drinkwater. En kijk bovenal of er een mogelijkheid is een stille ruimte aan uw bedrijfspand toe te voegen. Een combinatie van al deze criteria helpt de resultaten te behalen die u wilt behalen. Samen met ergonomie is dit de basis voor productiviteit, verlaagde stress en minder ziekteverzuim in uw onderneming.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot 80 x 80 Antraciet Robson eiken

 • Afmeting 80 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten antraciet
 • Handig als aanbouwtafel

232 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 120 x 80 Wit Logan eiken

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad logan eiken poten wit
 • Model 4-poot

255 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 120 x 80 Zwart Wit

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Blad wit poten zwart
 • Model 4-poot

255 excl. btw

beschikbaar voor levering

Voetensteun MAUL solid • Afmeting 370 x 250 mm
 • Kleur zwart
 • Hoogte 30 – 125 mm

58 excl. btw

beschikbaar voor levering