Ergonomisch en verandwoord werken hoe productief?

Het nieuwe werken: ergonomisch verantwoord en productief

Zo beïnvloedt ergonomie de productiviteit

De meeste werkplekken maken nog gebruik van standaard kantoormeubilair. Deze stoelen en bureau’s sluiten niet aan bij de behoeftes die het lichaam van iedere werknemer heeft. Het lichaam moet een ongemakkelijke positie aannemen.

Deze ongemakkelijke positie zorgt na verloop van tijd tot vervelende last in de rug en schouders. Wanneer een bureau te laag is afgesteld dan moet de rug worden gekromd om toch lekker te zitten. Bij een te hoog afgesteld bureau moeten de schouders ver worden opgetrokken. Deze spanning op de spieren zorgt na korte tijd al voor pijn.

Deze pijn ontwikkelt zich gedurende de dag steeds verder. Maar ergonomische kantoormeubelen zorgen dat deze pijn snel verdwijnt. De klachten eenvoudig worden voorkomen, omdat de meubelen volledig op het lichaam aansluiten.

Doordat er geen klachten meer worden ervaren zal er ook minder afleiding zijn gedurende het werk. De vervelende pijnen kunnen gedurende een werkdag tot veel overlast leiden, omdat werknemers keer op keer worden afgeleid. Dit leidt al spoedig tot een verlaagde productiviteit. Ergonomie heeft dus een directe relatie met de productiviteit van werknemers.

U moet actief met ergonomie bezig zijn

De meeste bedrijven letten vooral op bedrijfsresultaat. Ergonomie is een uitstekende manier om dit bedrijfsresultaat positief te beïnvloeden. Dankzij een verhoogde productiviteit zal het resultaat ook beter uitvallen.

Daarbij zijn werknemers ook meer tevreden met de nieuwe werkplek. Zij kunnen zien dat de werknemer actief investeert in het welzijn van iedere werknemer. Dit motiveert om harder te werken en helpt de productiviteit nog verder ten goede.

Een investering in ergonomie is dus ook echt een investering: het zorgt voor beter resultaat en kan bovendien in korte tijd worden terugverdiend. Zo worden bedrijven steeds productiever en kan de omzet kwartaal na kwartaal verder stijgen.

Een opsomming

  • Zo beïnvloedt ergonomie de productiviteit

  • U moet actief met ergonomie bezig zijn

  • Help uw medewerkers gezonder te worden

Help uw medewerkers gezonder te worden

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Minder klachten in de rug en schouders zullen ervoor zorgen dat medewerkers minder stress ervaren. Dergelijke klachten kunnen gedurende de dag voor flinke stress zorgen. Daarbij staan deze klachten in de weg van activiteiten zoals sport, omdat u ook tijdens het sporten klachten blijft ervaren.

Voorkom dat medewerkers meer stress ervaren en ook minder gaan sporten en investeer in nieuwe werkplekken die wel rekening houden met factoren zoals ergonomie. Met een verbeterde gezondheid en een hogere productiviteit kan vrijwel iedere werknemer worden omgezet naar een perfecte werknemer die onmisbaar is voor het bedrijf.

Bent u op dit moment nog niet actief bezig met het doorvoeren van ergonomie op de werkplekken van uw werknemers? Neem dan direct contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken. Wij gaan graag kijken wat wij voor u en uw werknemers kunnen betekenen.