hoe lost u problemen met kantoorinrichting op

Het grootste probleem met kantoorinrichting, en hoe u het oplost

Het personeel beslist niet over de kantoorinrichting

Is de bovenstaande zin relevant in uw bedrijf? Bij de meeste bedrijven hebben werknemers geen enkele invloed in hoe een kantoor wordt ingericht. Hierdoor wordt er helemaal geen rekening gehouden met de behoeftes. Niet iedere werknemer is even lang en sommige werknemers hebben bepaalde behoeftes in hun werkplek.

Bureaus en stoelen worden in bulk aangekocht zonder dat er naar op maat oplossingen voor de werknemers wordt gekeken. Hierdoor moet het personeel plaatsnemen op te hoge of te lage stoelen en zijn bureaus te groot of te klein. De zithouding wordt hierdoor negatief beïnvloed en kan tot vervelende klachten bij het personeel leiden: zij krijgen last van hun onderrug of hebben kramp in de schouders.

Bij de kantoorinrichting worden beslissingen vaak genomen door een baas of manager. Helaas wordt er niet gekeken naar de individuele wensen, het is gemakkelijker om te kijken naar de totale kostenpost en de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarom worden er in één keer tientallen en soms zelfs honderden dezelfde stoelen aangekocht. De bedragen op de factuur worden dankzij de bulkaankoop aanzienlijk lager vanwege hoge kortingen.

Maar deze kortingen staan niet tegenover de prijs die er uiteindelijk voor betaald wordt. Omdat er geen rekening gehouden wordt met ergonomie (de lichaamshouding van werknemers) kunnen er allerlei klachten voorkomen. De kortingen die op de factuur zijn verkregen vertalen zich helaas in een verlaagde productiviteit: het personeel werkt minder gefocust door de klachten en krijgt hierdoor op een dag minder werk gedaan.

De oplossing voor uw kantoorinrichting

Wanneer u een kantoor gaat inrichten dan is het belangrijk om voor iedere werknemer een juiste werkplek in te richten. Ga daarom met de werknemers om de tafel zitten en vraag wat hun persoonlijke behoeftes zijn. De een wil een stoel met zacht zitvlak en verstelbare hoogtes terwijl de ander liever armsteunen heeft.

Door de individuele behoeftes van de werknemers mee te nemen in de beslissingen bij de kantoorinrichting wordt een betere werkplek voor het personeel gecreëerd. Dit biedt talloze voordelen: werknemers voelen zich hierdoor gewaardeerd, zij kunnen zich beter concentreren omdat zij geen klachten ervaren en uiteindelijk stijgt de productiviteit.

En juist de stijging in productiviteit is het meest waard voor de meeste bedrijven. Door te investeren in de gezondheid van de werknemers kan de productiviteit een gigantische boost krijgen en betaalt de investering zich altijd uit.

Bedrijven die hierin investeren zullen in het begin meer geld kwijt zijn. Bij individuele wensen kunnen er geen kantoormeubelen in bulk worden aangekocht. Maar doordat de omzet flink wordt verhoogd halen bedrijven hun investering op efficiëntere wijze binnen.

Een opsomming

 • Het personeel beslist niet over de kantoorinrichting

 • De oplossing voor uw kantoorinrichting

 • Ook benieuwd of uw kantoor beter kan?

Ook benieuwd of uw kantoor beter kan?

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau zit sta 200×80 Zwart Robson eiken

 • Afmeting 200 x 80 cm
 • Decor blad Robson eiken
 • Kleur poten zwart

655 excl. btw

beschikbaar voor levering

Roldeurkast 198 x 120 cm Zwart • Afmeting 198 x 120 x 43 cm
 • kleur zwart ral 9005
 • 4 legborden

506 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau 4-poot 180 x 80 Wit Robson eiken

 • Afmeting 180 x 80 cm
 • Blad robson eiken poten wit
 • Model 4-poot

286 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 120×80 Wit Havanna

 • Afmeting 120 x 80 cm
 • Decor blad havanna
 • Kleur poten wit

589 excl. btw

beschikbaar voor levering