Hoe belangrijk zijn ergonomische kantoormeubelen

Het belang van ergonomische kantoormeubelen

Waarom is ergonomie essentieel op kantoor?

Er worden jaarlijks tientallen onderzoeken naar ergonomie gedaan, hierbij wordt onder andere gekeken naar de invloed op productiviteit, kostenbesparing en de kwaliteit van het afgeleverde werk. Inmiddels zijn er meer dan 250 onderzoeken uitgevoerd en hebben onderzoekers veel belangrijke informatie verzameld. Ergonomie zorgt voor een hogere productiviteit omdat werknemers minder te maken krijgen met lichamelijke klachten zoals rug- of schouderpijn. Doordat de werknemers een betere houding aan kunnen nemen blijven spieren en zenuwen in een goede stand en kan zo worden voorkomen dat dit nadelige gevolgen heeft. Hoe langer een werknemer in een bepaalde positie blijft zitten hoe groter de kans dat deze hierdoor allerlei klachten oploopt. Met ergonomische kantoormeubelen stimuleert u de werknemer om regelmatig van houding te wisselen. Zo zijn sta-zit-werkplekken steeds meer aanwezig in kantoorpanden. Door gebruik te maken van bureau’s en stoelen die hiervoor zijn ontworpen kan worden gestimuleerd dat de werknemer om de 15 tot 20 minuten wisselt van zitten naar staan en weer terug. Regelmatige afwisseling resulteert zo in een betere productiviteit. In deze korte periodes kunnen werknemers sneller hun werk opleveren en krijgen zij over de gehele dag meer gedaan.

Ergonomie voor de gezondheid van uw personeel

Uw personeel moet gezond zijn. Dit resulteert niet alleen in lagere ziektekosten voor uw bedrijf maar helpt ook om het ziekteverzuim omlaag te halen. Bezoekjes aan de huisarts, gebruikmaken van een fysiotherapeut en onderbrekingen in verband met rug- en schouderklachten tijdens het werk resulteren in een lagere productiviteit en kosten de werkgever alleen maar meer geld. Een investering in de gezondheid van uw personeel helpt om de productiviteit hoog te houden en verlaagt het ziekteverzuim. Uit onderzoek blijkt daarnaast ook dat de kwaliteit van het werk dat personeel aflevert wordt verbetert naarmate de ergonomie van de werkplek toeneemt. Hoe beter de houding van de werknemer hoe hoger de kwaliteit die deze kan afleveren. De werknemer heeft een betere instelling en kan actiever aan de slag met de opdrachten die worden gegeven.

Een opsomming

 • Waarom is ergonomie essentieel op kantoor?
 • Ergonomie voor de gezondheid van uw personeel
 • Laat uw personeel gemotiveerder werken

Laat uw personeel gemotiveerder werken

Rugpijn, nee dank u!
Wij doen iets voor uw rug.

Bedrijven die investeren in de gezondheid en veiligheid van hun werknemers kunnen rekenen op een betere motivatie. Werknemers worden graag serieus genomen. Door te investeren in een werkomgeving die zowel lichamelijk als mentaal beter is voor het personeel zal de motivatie van hun zijde hoger liggen. Ergonomie versterkt de band die uw personeel met uw onderneming heeft en zorgt er zo ook voor dat zij bereid zijn harder te werken.
Gezonde werknemers zijn essentieel voor het succes van uw onderneming. Wanneer u veel geld investeert in het welzijn van uw werknemers kunt u rekenen op een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en kwalitatief werk. Kies daarom voor een ergonomische werkomgeving en versterk de relatie met uw werknemers.

Gerelateerde producten

Onze kantoormeubelen zijn altijd specifiek toegerust op de behoeftes binnen uw kantooromgeving. Heijka Kantoormeubelen adviseert vanuit deze visie over alles dat met kantoorinrichting en kantoormeubilair te maken heeft.

Bureau 4-poot 80 x 80 Zwart Logan eiken

 • Afmeting 80 x 80 cm
 • Blad logan eiken poten zwart
 • Handig als aanbouwtafel

232 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureau zit sta 160×80 Zwart Logan eiken

 • Afmeting 160 x 80 cm
 • Decor blad Logan eiken
 • Kleur poten zwart

601 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaustoel Se7en LX282


 • De meest complete netwave bureaustoel
 • 7 jaar garantie
 • Arbo norm : NPR 1813

486 excl. btw

beschikbaar voor levering

Bureaublad 200 x 80 cm Havanna R42006VV

 • Afmeting 200 x 80 cm
 • Decor blad Havanna
 • Kleur R42006VV

161 excl. btw

beschikbaar voor levering